Ανέλυσε την πρότασή του για το Κυπριακό σε Ρούτε και Μισέλ ο Πρόεδρος

Την πρότασή του για ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου, επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και λύσης του Κυπριακού καθώς και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε χωριστές συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ, της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ήταν βασικό αντικείμενο της συζήτησης κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό «σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, για την πρόταση του για ενεργότερο ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και αντάλλαξαν απόψεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, προστίθεται, «κατανοεί την προοπτική που δημιουργεί η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφώνησε όπως συμβάλει θετικά μέσα από συντονισμένες ενέργειες για την περαιτέρω προώθηση προς υλοποίησή της».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μισέλ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «συζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα σε σχέση με την πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ και συμφώνησαν όπως παραμείνουν σε στενή και συνεχή επαφή προς συντονισμό των ενεργειών τους».

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια