Γιατρός εκτός ΓεΣΥ χρέωνε το ΓεΣΥ και ξεγελούσε πολίτες-Συνελήφθη από την Αστυνομία

Χειροπέδες σε γιατρό στη Λεμεσό που εξαπατούσε το σύστημα υγείας, πέρασε η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που τέθηκε ενώπιον της, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητεί και δεύτερο γιατρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος γιατρός είχε τεθεί προσωρινά εκτός ΓεΣΥ, αφού εκκρεμούσε εναντίον του άλλη υπόθεση παρόμοιας φύσης, χρέωνε κανονικά το ΓεΣΥ, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Οι χρεώσεις στο σύστημα πραγματοποιούνταν στο όνομα συγγενικού του προσώπου, ο οποίος είναι επίσης γιατρός.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για την υπόθεση μετά από καταγγελία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), καθώς διαπίστωσε τα γεγονότα μετά από σχετικό έλεγχο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης του, ενώ για την υπόθεση εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συγγενικού προσώπου του γιατρού, που επίσης διαμένει στο εξωτερικό και το οποίο καταζητείται από τις Αρχές.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης ανέφερε πως, «είναι μετά λύπης μας που έχουμε πληροφορηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι γιατρός έχει συλληφθεί σε σχέση με διερευνόμενη υπόθεση με κατηγορίες απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη αποταθεί δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά και να εξεταστεί στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί