Επιχορηγεί τις θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας το Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προώθησε μια σύγχρονη νομοθεσία για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και επιχορηγεί τις θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, μέσω σχεδίου το οποίο είναι καινοτόμο, ανέφερε η Υπουργός Πόπη Κανάρη, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση για το θέμα της γονιμότητας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Μητέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό επιχορηγεί και την φύλαξη ωάριων από γυναίκες, με σκοπό τη διαφύλαξη της γονιμότητας τους σε βάθος χρόνου.

Η κ. Κανάρη είπε ότι με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο επικαιροποιημένου Σχεδίου Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας έχει εντάξει το σχέδιο επιδότησης για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας αλλά και δράσεις που αφορούν την υπογεννητικότητα στον τόπο μας.

Οι δράσεις αυτές αφορούν ενέργειες για τη πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα οποία, εάν δεν θεραπευθούν έγκαιρα, αυξάνουν την υπογονιμότητα ειδικά στις γυναίκες.  

Πρόσθεσε ότι ως κοινωνία, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς η Κύπρια γυναίκα τεκνοποιεί κατά μέσο όρο, στα 32 έτη και θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις νέες γυναίκες, να ξεκινούν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό όσο πιο νωρίς γίνεται, αφού η γυναίκεια γονιμότητα μειώνεται αισθητά μετά τα 35 έτη.

Αυτό, πρόσθεσε, αδιαμφισβήτητα προσθέτει στο ποσοστό υπογονιμότητας που βλέπουμε να υπάρχει σήμερα αλλά και προσθέτει σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος στην κάθε γυναίκα που μπαίνει στην διαδικασία υποβοηθούμενης αναναπαραγωγής, με σκοπό την απόκτηση του δικού της παιδιού.

Η κ. Κανάρη είπε πως το Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις γυναίκες που κάνουν το δικό τους αγώνα για την απόκτηση ενός παιδιού και παράλληλα καλεί την κοινωνία για τη δική της συμπαράσταση σημειώνοντας ότι η στήριξη δίνει δύναμη και η δύναμη προσφέρει φως.

Δειτε Επισης

Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Βαθαίνει η κόντρα ΥΠΑΝ και ΟΕΛΜΕΚ για το σχέδιο αξιολόγησης-«Τα απεργιακά μέτρα θυματοποιούν τα παιδιά»