Διμερείς συναντήσεις Κύπριων Βουλευτών με Ουκρανούς και Γάλλους ομολόγους τους

Χωριστές διμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπίες του ουκρανικού κοινοβουλίου και της γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο περιθώριο της 69ης Διάσκεψης της Διάσκεψης Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ενωσιακών Υποθέσεων (COSAC) στη Στοκχόλμη, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται, τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν στις εργασίες της Διάσκεψης της COSAC, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρης Γεωργιάδης και τα μέλη Μαρίνα Νικολάου, Χρύσης Παντελίδης και Κωστής Ευσταθίου. Η Διάσκεψη ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση της Συνεισφοράς της προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και σχετικών συμπερασμάτων, αναφέρεται.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, προστίθεται, η αντιπροσωπεία της Βουλής πραγματοποίησε χωριστές διμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες του ουκρανικού κοινοβουλίου και της γαλλικής Γερουσίας στη Διάσκεψη.

Κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Ουκρανίας, Ivanna Klympush-Tsintsadze και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής, Vadym Halaichuk, η κ. Klympush-Tsintsadze ευχαρίστησε την Κύπρο για την στήριξή της προς την Ουκρανία και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, αλλά και για την πρόοδο στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Γεωργιάδης «υπογράμμισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως και η τουρκική στην Κύπρο το 1974, αποτελεί πράξη κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου, γι’ αυτό και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου υιοθέτησε ομόφωνα, την πρώτη κιόλας μέρα της εισβολής, ψήφισμα καταδίκης», αναφέρεται.

Ο κ. Γεωργιάδης, προστίθεται, επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ κατά της Ρωσίας, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στο ουκρανικό κοινοβούλιο αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας. Η κ. Klympush-Tsintsadze προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να επισκεφθεί σύντομα την Ουκρανία.

Κατά τη συνάντηση με τους Γάλλους Γερουσιαστές, Jean-François Rapin, Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Claude Kern και Didier Marie, Αναπληρωτές Προέδρους της Επιτροπής, «επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των κοινοβουλίων τους και αντηλλάγησαν απόψεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Τουρκία, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις