Επιστολή ομογενών στον Βρετανό Υπ. Εξωτερικών για την Αμμόχωστο

Τη μεγάλη ανησυχία τους για την τρέχουσα κατάσταση στα κατεχόμενα και ιδιαίτερα στην Αμμόχωστο, διατυπώνουν σε επιστολή τους προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι τα μέλη της παροικιακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Όπως σημειώνουν οι υπογράφοντες, είναι πρόσφυγες από την Αμμόχωστο που χρειάστηκε να ξαναχτίσουν τις κατεστραμμένες ζωές τους ερχόμενοι στο Ην. Βασίλειο, με τη σφοδρότερη επιθυμία τους να είναι η επιστροφή στα σπίτια τους, ως οι μόνοι νόμιμοι ιδιοκτήτες και κάτοικοι της Αμμοχώστου, υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως επισημαίνουν, η Τουρκία και οι ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας σχεδιάζουν το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής, έχοντας εκφράσει πρόθεση για μετατροπή της σε Λας Βίγκας της Μεσογείου. Κάνουν λόγο για παράνομη και μοχθηρή ενέργεια, διερωτώμενοι τι γίνεται με τη διεθνή δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ζητούν, ως Βρετανοί πολίτες, από τη βρετανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επιρροή της ως εγγυήτρια δύναμη και ως φίλη όλων των εμπλεκομένων χωρών ώστε να εφαρμοστούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια συνολική λύση του Κυπριακού, προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ρωτούν επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών κατά πόσο η βρετανική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πολιτικές ώστε να προστατεύονται οι πολίτες της οπουδήποτε και αν αποφασίσουν να ζήσουν στον κόσμο, με ασφάλεια και ειρήνη και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, κάτι που θα έπρεπε να περιλαμβάνει και την Κύπρο.

«Επιτρέποντας το στάτους κβο συντελείται μία καθαρή παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, ενώ επιδεικνύεται και ανοχή στους εισβολείς ώστε να μπορούν να καταλαμβάνουν και να εγκαθίστανται σε άλλες χώρες, δίχως τον φόβο αποτροπής από οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα», καταλήγει η επιστολή.

Τα μέλη του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων που υπογράφουν την επιστολή προς τον κ. Κλέβερλι είναι οι Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Νεοφύτου, Τζον Στεργίδης, Νίκος Σαββίδης, Κίκης Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Χατζηπαυλής, με τη υποστήριξη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης Δώρου Παρτασίδη, Μαρί Νίκολσμπι, Ελίσσας Ξενοφώντος, Σπύρου Παπαχαραλάμπους και Στέλλας Πρωτόπαπα-Δινένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου