Mετά τον σάλο για 19χρονη, καταγγελία και για πρόσληψη αισθητικού στο Προεδρικό με χρέη γραμματέα

Μετά τον σάλο για την 19χρονη που προσλήφθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού και η οποία δεν είχε πτυχίο, νέα καταγγελία έρχεται στο φως και αφορά αισθητικό που φέρεται να εκτελεί χρέη γραμματειακού προσωπικού στο Προεδρικό και η οποία προηγουμένως βρισκόταν στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε πως υπάρχει ενώπιον τους καταγγελία που αφορά πρόσληψη αισθητικού, η οποία θα εξεταστεί και αυτή, όπως όλες οι περιπτώσεις των συνεργατών, στα πλαίσια του ελέγχου της Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, «επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει μια καταγγελία. Ακούγεται σοβαρό, επιφυλασσόμαστε, αλλά θα το εξετάσουμε. Είχαμε ακούσει αυτή την καταγγελία τις τελευταίες ημέρες, την έχουμε υπόψιν μας. Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μια κατάχρηση αυτού του θεσμού των διορισμών. Στη συνάντησή που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Ελεγκτή, διαφάνηκε ότι η Κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί, γι’ αυτό υπήρχε και μια δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε ως Δημοκρατία στην κατάρτιση νομοσχεδίου για ρύθμιση του θέματος, όπως ήταν διαχρονική θέση και σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Θα εξετάσουμε λοιπόν το θέμα και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, όταν πάμε σε δυο-τρεις εβδομάδες να δούμε ποιοι εργοδοτούνται στο Προεδρικό, ως σύμβουλοι ή ως συνεργάτες».

Προσθέτοντας πως, «θα δούμε και τα καθήκοντα και τους μισθούς και τα συμβόλαια. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον Γενικό Ελεγκτή ότι ακόμη και πριν προωθηθεί το νομοσχέδιο ο ίδιος θα προχωρήσει στην εφαρμογή των κριτήριών που θα είναι να είναι άνω των 21 ετών, να έχει πανεπιστημιακό δίπλωνα κλπ. Αυτά τα κριτήρια που ισχύον για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, που ίσχυαν για τους συνεργάτες της Προεδρίας, και η προηγούμενη διακυβέρνηση τα κατάργησε με μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αυτά τα κριτήρια ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα τα εφαρμόσει ακόμη και πριν την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου».

Σε ερώτηση εάν η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει στα χέρια της κατάλογο με τους συνεργάτες του Προέδρου, για τον έλεγχο που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Πετρίδης είπε πως, «έχουμε ήδη πάρει κάποια ονόματα και συμβόλαια. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθεί η Εκτελεστική Εξουσία και εν συνεχεία θα κάνουμε αυτόν τον έλεγχο, για να δούμε εάν πληρούνται τα κριτήρια για όσους εργάζονται στην Προεδρία».

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος