Ξεσκονίζουν φακέλους ελλειπόντων και τα ανθρώπινα οστά-Πάνε αρκετά πίσω οι έρευνες

Tην άκρη του νήματος ψάχνουν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου κρανίου και οστών κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πάφο, ευρήματα τα οποία τους έθεσαν σε συναγερμό από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν είχε αρχικά ανευρεθεί από σκύλους το ανθρώπινο κρανίο και μεταφέρθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής μεταξύ Κολώνης και Μαραθούντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το κρανίο, εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά έξω από την κτηνοτροφική μονάδα

Αφού ακολούθησε ο εντοπισμός μικρού αριθμού διάσπαρτων οστών, αλλά και ρούχων, το πρωί της Δευτέρας, οι Αρχές έχουν πλέον περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή τους, για να ταυτοποιήσουν το θύμα, το οποίο εκτιμούν πως είναι 40-50 ετών, αλλά και να διαπιστώσουν, εάν αυτό καταστεί δυνατό, τα αίτια θανάτου του και κατά πόσον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για κάποιο ελλείπον πρόσωπο.

Τα ευρήματα, αφού περισυνελέχθησαν μεταφέρθηκαν για εξιδεικευμένες εξετάσεις από ανθρωπολόγο, αλλά και από ιατροδικαστές, ώστε να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου, αλλά και ο τρόπος, στοιχεία για τα οποία θα χρειαστεί και ο απαιτούμενος χρόνος, καθότι πρόκειται μόνο για οστά. Από επιστημονικές εξετάσεις θα περάσουν εξάλλου και τα ρούχα που εντοπίστηκαν στον ίδιο χώρο, στοιχείο που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την υπόθεση, καθότι ενδεχομένως να εντοπιστούν τεκμήρια που θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Πάντως, αρμόδια πηγή κατέστησε ξεκάθαρο ότι τα οστά που εντοπίστηκαν είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό που έχει ένας άνθρωπος, ενώ ήταν και αλλοιωμένα λόγω της μεταφοράς τους από σκύλους, κάτι που δυσκολεύει την διαδικασία για να διαφανεί εάν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για εντοπισμό κι άλλων οστών στην περιοχή, τα οποία πιθανότατα να βρίσκονται οπουδήποτε, αφού εικάζεται ότι τα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, μπορεί να τα μετέφεραν οπουδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για εξειδικευμένες εξετάσεις το ανθρώπινο κρανίο που εντόπισαν σκυλιά

Μετά τον εντοπισμό του κρανίου αλλά και των οστών, οι Αρχές μπορεί να τηρούν εν αναμονή των εξιδεικευμένων εξετάσεων για ταυτοποίηση του προσώπου που ανήκει η σορός, ωστόσο άρχισαν το ξεσκόνισμα του φακέλου ελλειπόντων προσώπων, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι Αρχές φαίνεται να έχουν κάποια στοιχεία όσον αφορά το φύλο αλλά και την ηλικία του θύματος, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία στη δημοσιότητα προτού κλειδώσουν οι ενδείξεις που έχουν ενώπιόν τους.

Μάλιστα, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι το θύμα είναι νεκρό πέραν του ενός έτους, με βάση τα δεδομένα που έχουν και από την εξέταση των οστών από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, και ως εκ τούτου άρχισαν να αποκλείουν πρόσωπα από τις λίστες με τα ελλείποντα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως, το πρωί της περασμένης Κυριακής, γύρω στις 10:00, πρόσωπο που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε έξω από το υποστατικό του ένα ανθρώπινο κρανίο.

Ακολούθησε η έρευνα που βοήθησε στον εντοπισμό και των οστών όπως και των ρούχων, στη γύρω περιοχή.

Δειτε Επισης

Ογδονταδιαχρονος ενοχλήθηκε από μουσική σε κέντρο αναψυχής και έριξε πυροβολισμούς-Τέσσερις τραυματίες
Ο Θανάσης στραγγαλίστηκε, το Κράτος Δικαίου ξεφτιλίστηκε-Υπάρχει ευθιξία για ανάληψη ευθυνών;
Με προεκτάσεις η απόφαση για Θανάση-«Εισαγγελία και Αστυνομία ήθελαν από την αρχή να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»
Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανάγυιας
Υπεραμύνεται των ενεργειών στον Άγιο Σίλα ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών