Απέκλεισε το ενδεχόμενο τα οστά να ανήκουν σε αγνοούμενο του 1974 η Αστυνομία

Δεν αφορούν αγνοούμενο πρόσωπο της κυπριακής τραγωδίας τα οστά που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κολώνης, βάσει των εξετάσεων μέχρι στιγμής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τον εντοπισμό αριθμού οστών, πιθανότητα ανθρώπινων, ήταν απαραίτητο να κληθεί ανθρωπολόγος, για να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, η Αστυνομία αποτάθηκε στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) η οποία διαθέτει τέτοιο προσωπικό, για παροχή βοήθειας στις αστυνομικές εξετάσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, το μέλος της ΔΕΑ είναι έμπειρο σε τέτοιου είδους υποθέσεις, ώστε να εξετάσει τα οστά και να τους παρέχει τη δική του γνωμάτευση.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «δεν τίθεται θέμα, βάσει των στοιχείων που κατέχει η Αστυνομία μέχρι τώρα, να πρόκειται για πρόσωπο που είναι αγνοούμενο κατά τις εχθροπραξίες και την εισβολή του 1974».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου είπε πως μετά τον εντοπισμό του ανθρώπινου κρανίου και ακολούθως των οστών, πιθανότητα ανθρωπίνων, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση τους.

Πρόσθεσε πως δεν έχει ταυτοποιηθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, ωστόσο σημείωσε ότι η Αστυνομία κατέχει κάποιες πληροφορίες από ειδικούς σε ό,τι αφορά την ηλικία του ατόμου και τον χρόνο που αυτά ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Αυτές τις πληροφορίες, συνέχισε «τις συλλέγουμε και αναμένουμε τη συμπλήρωση των γενετικών εξετάσεων προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ταυτίζονται τα οστά με οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο είναι ελλείπον».

Ο κ. Νικολάου είπε πως οι εξετάσεις μελών του ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Έρευνας και Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας επεκτείνονται σε όλη την περιοχή αναζητώντας μαρτυρία ή και τεκμήριο ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του προσώπου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το κρανίο και τα οστά-Οι πρώτες ενδείξεις των Αρχών

Δειτε Επισης

Εικοσιτετράχρονος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών
Δεκατριάχρονος με σκούτερ παρασύρθηκε από όχημα-Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
Χειροπέδες σε 48χρονο έξω από εγκαταλελειμμένη οικία-Εντοπίστηκαν στο όχημα του ναρκωτικά, μαχαίρι και ρόπαλο
Κλείνουν δρόμοι σε Λάρνακα και Λευκωσία λόγω της επίσκεψης Εμίρη Κατάρ στην Κύπρο
Έκρηξη βόμβας έξω από οικία στην Έγκωμη
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά-Eπιχείρησαν να διαφύγουν
Με πιστόλι οι πυροβολισμοί από κουκουλοφόρο έξω από καφενείο στη Λάρνακα-Εντός του υποστατικού οι θαμώνες
Ολοκληρώνονται οι έρευνες για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ-Δύσκολα ανατρέπεται η καθαίρεση των μοναχών
Κουκουλοφόρος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα-Έρευνες στη σκηνή
Για «πρωτοφανή εκμετάλλευση» Αστυνομικών την ημέρα των εκλογών κάνει λόγο ο ΚΑΣ Ισότητα