Επανέρχεται ο ΔΗΣΥ για ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία-«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον διαχωρισμό»

«Η δική μας θέση είναι η εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον της μεσαίας τάξης, της οικοδομικής βιομηχανίας και των επενδύσεων, καθώς επίσης και του ορθολογικού και περιβαλλοντικού πολεοδομικού σχεδιασμού. Μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα ενισχύσει τη θέση μας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει η Σάβια Ορφανίδου για το ΦΠΑ 5% στην πρώτη κατοικία..

Σε γραπτή της δήλωση η εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, ανέφερε πως, «σήμερα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, διευκρινίσαμε, σε κάθε περίπτωση, ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον διαχωρισμό διαμερισμάτων και μονοκατοικιών. Ακριβώς γιατί τα διαμερίσματα ολοένα και θα καθίστανται η πλέον προσιτή επιλογή των χαμηλομεσαίων στρωμάτων, τους οποίους όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε περισσότερο. Επίσης, ένας τέτοιος διαχωρισμός δημιουργεί τεράστιες στρεβλώσεις, μεταξύ άλλων, κοινωνικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές, όπως έχουν υποδείξει οι φορείς της αγοράς. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».

Παράλληλα, η κ. Ορφανίδου σημειώνει πως, «σε ό,τι αφορά όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να συζητήσει και να συμβάλει στην κατάληξη μιας ομόφωνης απόφασης».

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος