Το θέμα των αγνοουμένων επείγει διαβεβαίωσε τους συγγενείς ο Χριστοδουλίδης

Επείγον θεωρεί η Κυβέρνηση το θέμα των αγνοουμένων διαβεβαίωσε σήμερα τους εκπροσώπους των συγγενών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Νίκο Σεργίδη και την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων Μαρία Καλμπουρτζή.

Όπως είπε μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Καλμπουρτζή η συνάντηση ήταν κυρίως ενημερωτική με τους εκπροσώπους των συγγενών να ενημερώνουν τον Πρόεδρο σχετικά με την τελευταία σύνοδο στο Στρασβούργο της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα διαμειφθέντα κατά την εκεί επίσκεψη των εκπροσώπων των δύο Επιτροπών.

Ανέφερε πως συζητήθηκαν επίσης θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού των μετέπειτα ενεργειών των δύο Επιτροπών ενόψει και της συμπλήρωσης  το 2024 50 χρόνων από τότε που εμφανίστηκε το θέμα των αγνοουμένων.

«Ένα τέτοιο ανθρωπιστικό θέμα δεν μπορεί για 50 χρόνια να υφίσταται», υπέδειξε, αναφέροντας πως οι δύο Επιτροπές θέλουν να δώσουν μεγάλη διάσταση και εντός του ελληνικού χώρου, δηλαδή στην Κύπρο και στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σεργίδης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο αντήλλαξαν απόψεις για το που βρίσκεται σήμερα το θέμα των αγνοουμένων αλλά και σε σχέση με το ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσουν.

Ο Νίκος Σεργίδης τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θέσεις και εισηγήσεις τις οποίες και συζήτησαν. Συμφωνήθηκε, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στο πλαίσιο της ΕΕ έτσι που επιτέλους να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν.

Είπε ακόμη ότι αυτό που επανειλημμένα τόνισε ο Πρόεδρος είναι ότι ο χρόνος δεν παίρνει άλλο και πως πρόκειται για θέμα που επείγει και που θα πρέπει επιτέλους να επιλυθεί.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Βεβαιότητα από ΠτΔ ότι πριν από το τέλος του έτους θα υπάρξουν θετικά νέα στο Κυπριακό
Γαλλίδα Πρέσβειρα: Πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε για δίκαιη λύση Κυπριακού
Διπλωματικές Πηγές ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για το Κυπριακό
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
Εμμένει στη λύση δυο κρατών ο Τατάρ-«Πρώτα επιβεβαίωση της κυριαρχίας μας και μετά διαπραγματεύσεις»
Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου ο Κοινοτάρχης Αναρίτας
Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Αμάλθεια η απομάκρυνση της προβλήτας από τους Αμερικανούς
Στην κρίση των γιατρών τα επόμενα βήματα για την δολοφονία του Στυλιανού από τα χέρια του γαμπρού του
Σε γραφεία διαφημιστικής εταιρείας η ρίψη πυροβολισμών-Δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε ο ιδιοκτήτης