Ζητούν μέτρα από τον Πρόεδρο μετά τον αποκεφαλισμό γάτου στο Γέρι οι Οικολόγοι

«Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί περιστατικό αποκεφαλισμού γάτου και βασανισμού άλλου γάτου καθώς του έβγαλαν το μάτι σε κοιμητήριο στο Γέρι. Η βάναυση αυτή πράξη συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του κεφαλιού του γάτου σε τάφο μητέρας εθελόντριας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρεται επίσης, «από όσα γνωρίζουμε έγιναν και στο παρελθόν καταγγελίες στην τοπική αστυνομία καθώς κάποιοι πέταξαν και κατάστρεψαν τα σπιτάκια και τα δοχεία τροφής τους. Είναι πραγματικά άξιον απορίας η Αστυνομία τι έκανε όλο αυτό τον καιρό για αυτές τις καταγγελίες και φτάσαμε στο σημερινό φρικιαστικό περιστατικό ;

Επιτέλους πότε θα λαμβάνονται σοβαρά από τις αρμόδιες αρχές καταγγελίες που αφορούν κακοποίηση ζώων και παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την ευημερία των ζώων; Ποτέ θα δημιουργηθεί μια πραγματική αστυνομία των ζώων η οποία θα είναι ένα ανεξάρτητο σώμα με δικό της εξοπλισμό , και προσωπικό εφοδιασμένη με γνώσεις και ζήλο για την προστασία των ζώων στην Κύπρο;»

Στη συνέχεια οι Οικολόγοι τονίζουν ότι, «και σε αυτή την υπόθεση, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των εθελοντών να επικοινωνήσουν με την αστυνομία των ζώων αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί κανένας δεν ανταποκρινόταν».

Παράλληλα, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, «ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει πολιτικές αποφάσεις ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται ουσιαστικά η ευημερία των ζώων και να τιμωρούνται με πραγματικές ποινές αυτοί που δολοφονούν ζώα. Άκρως ανησυχητικό είναι επίσης και το γεγονός ότι τα επικίνδυνα αυτά  άτομα που προέβησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας. Παράλληλα απαιτούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time