Αποδεκτές από ΟΚΥπΥ εισηγήσεις για αιτήματα γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ

Συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κατέθεσε σε συνάντηση που είχε μαζί της, ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ, οι οποίες όπως σημειώνεται έγιναν αποδεκτές.

Σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος αναφέρει ότι κατά την συνάντηση κατέθεσε αποφασίστηκε η δημιουργία υποεπιτροπών για παρακολούθηση και συνεχή αξιολόγηση υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων.

Σημειώνεται, ότι οι επιτροπές οι οποίες θα συνεδριάζουν κάθε 15 ημέρες θα απαρτίζονται από εκπροσώπους του ΔΣ του Κλάδου και εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ με επικεφαλής τον Κύπρο Σταυρίδη, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού σε «θετικό κλίμα» και δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να συζητήσουν όλα τα θέματα που ο Κλάδος ενέγραψε, όπως είναι η ασφαλιστική κάλυψη, η στελέχωση τμημάτων και κλινικών, οι δομές κ.α.

Στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν και αναμένει ότι «αυτή τη φορά τα όσα συμφωνούνται θα υλοποιούνται με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και των ιατρούς εργαζόμενους σε αυτά».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις
Καθυστερήσεις στην εξέταση εξασφάλισης άδειας οδήγησης-Επτά μήνες στη Λευκωσία, ξεπερνά τον ένα χρόνο στη Λεμεσό