Καρφωτό Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα-Στο 15% η διαφορά

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu για το πώς ψήφισαν οι Τούρκοι του εξωτερικού. Αν και ο αριθμός των ψηφοφόρων σε αυτά τα κέντρα, ελάχιστα επιδρά πάνω στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, έχει τη δική του σημασία.

Σε ότι αφορά τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατέγραψε μια σημαντική νίκη στο ψευδοκράτος. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης με ενσωμάτωση του 83% των ψήφων λαμβάνει 53,81%, ο Ταγίπ Ερντογάν 39,18% και ο Ολγάν 3,65%.

ScreenHunter 901

Ο υπόλοιπος κόσμος

Ξεκάθαρη υπεροχή στις ΗΠΑ τον Καναδά και την Αυστραλία έχει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με ποσοστά που υπερβαίνουν το 70%. Οι Τούρκοι της Γαλλίας και της Γερμανίας στηρίζουν τον νυν πρόεδρο, με ποσοστά άνω του 65%, ενώ στη Βρετανία, ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται με ποσοστό άνω του 80%.

Ανατροπή στη Ρωσία, με τις ψήφους των Τούρκων του εξωτερικού. Πιο συγεκριμένα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής ήταν δεύτερος στις ψήφους, πλέον αποσπά το 50,54%. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπεται στη δεύτερη θέση με 42,02%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μεγάλες ανατροπές, η μάχες σε όλα τα επίπεδα και οι συμμαχίες του Β΄ Γύρου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Κιλιτσντάρογλου άφησε  σοβαρές υπόνοιες για τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές, με φόντο την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την κατηγορία σε ενημέρωση της Παρασκευής, αποκαλώντας όσους διαδίδουν τέτοιες φήμες «ψεύτες», όπως μετέδωσε το CNN. «Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις και τις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τέλος τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν οι Τούρκοι που άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα στην Ελλάδα.  Από την καταμέτρηση στις 36 κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 73,09% και ο Ερντογάν ακολουθεί με 21,11%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 19,83% και έγκυρες είναι 431 ψήφοι από τις 437 που έχουν καταμετρηθεί, στο 52,78% των καλπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόλυτο εκλογικό θρίλερ στην Τουρκία-Δεν τελείωσε η καταμέτρηση, δηλώνουν και οι δύο νικητές

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών