Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος για ανασκόπηση της κατάστασης στο Κυπριακό

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα γίνει στις 11 το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Χριστοδουλίδης και Στιούαρτ αναμένεται να ανασκοπήσουν την κατάσταση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, υπό το φως και του πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί στην Τουρκία μετά τις εκλογές στη χώρα, αλλά και των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από την πλευρά της Λευκωσίας, με βάση την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό.

Σημειώνεται πως ο κ. Στιούαρτ επισκέφθηκε πρόσφατα τις Βρυξέλλες όπου είχε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο αξιωματούχος των ΗΕ θα συναντηθεί, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την Τρίτη το απόγευμα και με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης