Τελεσίγραφο από την οικογένεια του Θανάση για διώξεις-Επιστολή με δύο ερωτήματα

Στέρεψε η υπομονή της οικογένειας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2005, η οποία δίνει διορία μέχρι το τέλος του μήνα, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ώστε να είναι σε θέση να λάβει και η ίδια τις δικές της αποφάσεις. Όλα αυτά την ώρα που ενώπιον του Δικαστηρίου βρίσκεται αγωγή της οικογένειας, κατά της Δημοκρατίας, για να αποδειχθεί ότι ενήργησε με αμελή τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες από την ημέρα που η Νομική Υπηρεσία έχει παραδώσει το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, στο οποίο καταλογίζονται ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα, στην οικογένεια του Θανάση, ωστόσο μέχρι και σήμερα τηρείται σιγή ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι, όσον αφορά στις προθέσεις για ποινικές διώξεις. Αυτή η στάση είναι που προκάλεσε έντονη ενόχληση στην οικογένεια, την οποία διακατέχει ένα αίσθημα απογοήτευσης από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ήταν και η τελευταία συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία.

Πάντως, το αίτημα που είχαν καταθέσει πριν από το Πάσχα, ώστε να τους παραδοθεί το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, αφού σκοπεύει να κινηθεί με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, σε περίπτωση που η Εισαγγελία δεν το πράξει, έχει απαντηθεί θετικά, με τη Νομική Υπηρεσία να αποστέλλει το υλικό στον δικηγόρο της οικογένειας, αφού αυτή ήταν η πρόθεσή της εξ αρχής, όπως είχε αναφέρει στον REPORTER ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης. Ωστόσο, αυτό που αναμένει η οικογένεια, είναι εάν θα προχωρήσουν οι ποινικές διώξεις κατά των τεσσάρων προσώπων, τριών αξιωματικών της Αστυνομίας και ενός ιδιώτη ιατροδικαστή, που κατονομάζονται στο πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.

«Το μαρτυρικό υλικό το έχουμε λάβει, δεν έγινε συνάντηση. Μετά την παραλαβή του μαρτυρικού υλικού, εμείς έχουμε στείλει επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα, για να μας ενημερώσουν για τους περαιτέρω χειρισμούς αυτής της υπόθεσης και τους είπαμε μέχρι τα μέσα με τέλη Μαΐου να μας ενημερώσουν, για να ξέρουμε αν θα προχωρήσει το κράτος ή εμείς ιδιωτικά. Δεν έχουν απαντήσει ακόμη για την πρόθεσή τους αν θα προχωρήσουν με διώξεις», εξήγησε μιλώντας στον REPORTER ο δικηγόρος της οικογένειας, Κρις Τριανταφυλλίδης.

Στην επιστολή που στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οικογένεια έχει θέσει δύο ζητήματα ενώπιον των Εισαγγελέων, καλώντας τους μέχρι το τέλος του μήνα να τους απαντήσουν. Το πρώτο ζήτημα, υπέδειξε ο κ. Τριανταφυλλίδης, είναι να ενημερώσουν την πλευρά της οικογένειας αν προτίθενται να διώξουν τα άτομα που κατονομάζονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για να κάνουν τους έρευνες στο αρχικό στάδιο, μόλις εντοπίστηκε νεκρός ο Θανάσης και το έκαναν αμελώς. «Το δεύτερο είναι, επειδή υπάρχει αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας, που εργοδοτούσε εκείνους τους ανθρώπους, κατά ακολουθία του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου, που τους διόρισε η Δημοκρατία και διαπιστώνουν ότι το παιδί το σκότωσαν και δεν αυτοκτόνησε, αν θα έρθουν στο Δικαστήριο να βγει απόφαση υπέρ της οικογένειας, ότι ναι η Δημοκρατία, μέσω αυτών των ανθρώπων ενήργησε αμελώς», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ουσιαστικά, η οικογένεια ζητά από τη Νομική Υπηρεσία να αποδεχτεί τη δήλωση, ότι μέσω των ανθρώπων που διερεύνησαν την υπόθεση ενήργησαν αμελώς, ώστε να μην χρειαστεί δικαστική διαδικασία. Πάντως, η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της οικογένειας του Θανάση, ο δικηγόρος της οποίας τονίζει πως θα προχωρήσουν με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, αλλά και στην εκδίκαση της αγωγής, σε περίπτωση που η απάντηση της Εισαγγελίας είναι αρνητική.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 27χρονος για παράνομη απασχόληση σε εργοτάξιο-Κατηγορήθηκε ο εργοδότης του
Εικοσιτετράχρονος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών
Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δικτάτορας που δολοφονεί Κούρδους και κατέχει τη βόρεια Κύπρο
Δεκατριάχρονος με σκούτερ παρασύρθηκε από όχημα-Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
Χειροπέδες σε 48χρονο έξω από εγκαταλελειμμένη οικία-Εντοπίστηκαν στο όχημα του ναρκωτικά, μαχαίρι και ρόπαλο
Κλείνουν δρόμοι σε Λάρνακα και Λευκωσία λόγω της επίσκεψης Εμίρη Κατάρ στην Κύπρο
Έκρηξη βόμβας έξω από οικία στην Έγκωμη
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά-Eπιχείρησαν να διαφύγουν
Με πιστόλι οι πυροβολισμοί από κουκουλοφόρο έξω από καφενείο στη Λάρνακα-Εντός του υποστατικού οι θαμώνες
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών