Η ώρα της κρίσεως στη δίκη του τέως Κιτίου-Αθώος ή ένοχος;

Έφθασε η ώρα της κρίσης για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, αφού στις 10:30 ανακοινώνεται η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στην υπόθεση που κατηγορείται για άσμενη επίθεση σε βάρος 16χρονης που διαπράχθηκε κατ' ισχυρισμόν το 1981.

Μετά από μια δικαστική διαδικασία η οποία κράτησε για σχεδόν δύο χρόνια και στην οποία κατέθεσαν μεταξύ άλλων το φερόμενο θύμα, ο ίδιος ο Μητροπολίτης αλλά και αρκετοί άλλοι μάρτυρες, το Δικαστήριο καλείται να δώσει την ετυμηγορία του ως προς το κατά πόσον ο Μητροπολίτης κρίνεται ένοχος ή αθώος.

Στην περίπτωση που κριθεί αθώος, τότε ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, που κριθεί δηλαδή ένοχος θα οριστεί ημερομηνία για μετριασμό της ποινής και στη συνέχεια άλλη ημερομηνία για επιβολή της ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατάθεση της παραπονούμενης στη δίκη του τέως Κιτίου-«Δεν με νοιάζουν οι αποζημιώσεις»

Η θέση της κατηγορούμενης

Στην κατάθεσή της, η παραπονούμενη είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε από τον Μητροπολίτη, λέγοντας πως, όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 1981, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της αφού μετά την παρότρυνση φίλου της οικογένειας της, επισκέφθηκε τον τότε Μητροπολίτη για να πάρει οικονομική βοήθεια από ταμείο για ορφανά.

Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο τότε Μητροπολίτης Κιτίου άρχισε να την παρενοχλεί. Κατέθεσε επίσης ότι τις συναντήσεις τους, τις κανόνιζε πάντα απογεύματα Σαββάτου, προφανώς για να λείπει το προσωπικό της Μητρόπολης και την υποδεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του, αφού της άνοιγε την πόρτα της Μητρόπολης, όπως υποστήριξε.

Όπως τόνισε, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη συνολικά πέντε φορές, ενώ όταν ανέφερε την παρενόχληση που δεχόταν δεν γινόταν πιστευτή. Ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο, πως από την πρώτη συνάντηση, είχε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να ξαναπάει, με αποκορύφωμα την ημέρα που, όπως ισχυρίστηκε, ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε άσεμνα.

Σημείωσε ακόμα ότι, στη συνέχεια, σε κατάσταση πανικού μετέβη περπατητή στο σπίτι της, όπου ήταν η μητέρα της, ωστόσο δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, από τα όσα συνέβησαν, αφού τελούσε υπό πανικό. «Φώναζα σαν υστερική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, στο σπίτι κλήθηκε γιατρός, ο οποίος την ρώτησε τι συνέβη κι εκείνος του είπε, «εμούνταρέ με». Αφού της έβαλαν ένεση, κατάφερε να ηρεμήσει, ωστόσο αποκάλυψε πως από τότε βασανιζόταν, όπως είπε, επειδή δεν κατήγγειλε τον τότε Μητροπολίτη και τελικά αποφάσισε να το κάνει όταν είδε το φως της δημοσιότητας άλλη καταγγελία εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα λέχθηκαν στην αντεξέταση του τέως Κιτίου-«Ψεύδεται, πώς να αντιδράσω; Έλεος»

Η κατάθεση Κιτίου

Στη δική του κατάθεση που δόθηκε σε δύο δόσεις, ο τέως Μητροπολίτης απάντησε στις κατηγορίες της παραπονούμενης, λέγοντας πως, «αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ψευδώς αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ότι της επιτέθηκα άσεμνα στο γραφείο μου. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί της και ουδέποτε έγιναν τα πρόστυχα τηλεφωνήματα μεταξύ εμένα και της αδελφής της, η οποία ισχυρίστηκε ότι μου τηλεφώνησε παριστάνοντας την παραπονούμενη. Πρόκειται για αποκύημα νοσηρής φαντασίας και ψευδορκίας.

Μάλιστα, απάντησε επίσης και σε αναφορά της παραπονούμενης η οποία είχε υποστηρίξει κατά την κατάθεσή της ότι ο καναπές στο γραφείο του Μητροπολίτη ήταν βυσσινοκόκκινος, τονίζοντας ότι «ο βυσσινοκόκκινος καναπές αγοράστηκε το 2011. Όταν με επισκέφθηκε η άλλη κοπέλα η οποία με κατηγόρησε για δήθεν βιασμό, από την οποία υποψιάζομαι ότι η παραπονούμενη πήρε την πληροφορία για τον καναπέ. Μετά τη σύλληψη μου από τους Τούρκους, με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου ο αείμνηστος Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος τότε ήτο Πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο και τον νυν Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Και τα τρία αυτά άτομα κάθονται στον μπεζ κλαδωτό καναπέ».

Στη δεύτερη δικάσιμο όπου κατέθετε ο Μητροπολίτης, το Δικαστήριο μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη, όπου ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη διαρρύθμιση του χώρου την τότε εποχή, ενώ αντεξετάστηκε και από την Κατηγορούσα Αρχή.

Σημειώνεται πως στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε αναξιόπιστη και απορρίφθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοψία στη Μητρόπολη Κιτίου έκανε το Δικαστήριο για την υπόθεση του τέως Μητροπολίτη

Δειτε Επισης

Στους 25 οι νεκροί στο Λος Άντζελες-Εφιάλτης χωρίς τέλος καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν
Συνελήφθη ο παυθέντας πρόεδρος της Νότιας Κορέας-Ο Γιουν μεταφέρθηκε για ανάκριση στην εισαγγελία
Νέα επίθεση σε ντελιβερά-Κουκουλοφόροι του έκλεψαν τη μοτοσυκλέτα, το πορτοφόλι και δύο κινητά
Σκόνη αιωρείται στην ατμόσφαιρα-Βροχές στο καιρικό μενού από την Πέμπτη
Στο Δικαστήριο παράγοντες του ΑΠΟΕΛ για οφειλές, «δίκασε» τον Παναγιώτου ο Πρόεδρος
Κακοί οι οιωνοί για τα οδοφράγματα-Παραμένει αρνητικός ο Τατάρ στην πρόταση για Πυρόι ή Κόκκινα
Θέτουν επί τάπητος τις αναπάντητες ερωτήσεις των Υπουργών οι βουλευτές
Μάτσας για υπόθεση Πακιστανού: Η Αστυνομία δεν είναι άμοιρη ευθυνών, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο ιατροδικαστής
Η εικόνα αποσύνθεσης της Αστυνομίας και η αντιπολίτευση που (εξακολουθεί να) περιμένει στη γωνία
Τα παράλληλα μέτωπα στην υπόθεση του Πακιστανού, το ντόμινο εξελίξεων και τα... παιχνίδια επικράτησης