Νέες βολές Ευσταθίου κατά Προκοπίου για τον Αγιάς-«Το Υπουργείο ταυτίστηκε με το τουρκικό αφήγημα»

Επανήλθε πυροβολώντας την υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, για το θέμα του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτάτου Δικαστηρίου, που εξετάζει το θέμα της έκδοσης του στη Γερμανία, με την κατηγορία του τρομοκράτη.

Όπως σημειώνει ο κ. Ευσταθίου, το γεγονός ότι για τόσες ημέρες, υπήρξε σιωπή από πλευράς της υπουργού προκάλεσε προβληματισμό ανησυχία στο μείζον θέμα της ταύτισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία όσον αφορά τον Κουρδικό Αγώνα.

Μάλιστα απαντά στην υπουργό με πέντε σημεία, σε σχέση με όσα, όπως ο ίδιος εξηγεί, διάβασε στην απαντητική της επιστολή.

Δείτε τα πέντε σημεία του Κωστή Ευσταθίου:

  1. ΟΥΔΕΙΣ σας ζήτησε να επέμβετε στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως εσφαλμένως αντιληφθήκατε.
  2. Αυτό το οποίο σχολιάσθηκε είναι ότι μπορούσατε, σε συνεργασία ασφαλώς με το Γενικό Εισαγγελέα, να λάβετε θέση επί του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ θέματος του Κουρδικού Αγώνα και να προκαλέσετε την απόφαση να μην ασκηθεί στην Κύπρο ποινική δίωξη εναντίον του Κενάν Αγιάς για το αδίκημα της «τρομοκρατίας» στη βάση του αρ. 14 (1) (β) του Νόμου (το αδίκημα της «τρομοκρατίας» μπορεί να διωχθεί και στην Κύπρο). Έτσι θα δημιουργείτο λόγος μη εκτέλεσης του ΕΕΣ (Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης) από τα Δικαστήρια.
  3. Όχι μόνο δεν το πράξατε αλλά το υπουργείο σας ταυτιζόμενο με το τουρκικό και γερμανικό αφήγημα υποστήριξε ενώπιον Δικαστηρίου ότι ο Κενάν Αγιάς είναι τρομοκράτης, το PKK είναι τρομοκράτες και ότι ο Κουρδικός Αγώνας είναι τρομοκρατικός.
  4. Βεβαίως μπορούσατε και μπορείτε να μην ζητούσατε την κράτηση του Κενάν Αγιάς ως τρομοκράτη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπό την πρόφαση του ΕΕΣ.
  5. Σημειώνονται με θετικό πρόσημο οι επαφές σας με την πρεσβεία της Γερμανίας. Θα μπορούσατε παράλληλα όμως, να δώσετε οδηγίες στη διεύθυνση των φυλακών όπως σταματήσουν την πειθαρχική τιμωρία του Κενάν Αγιάς επειδή ασκεί το δικαίωμα έκφρασης μέσα από το μοναδικό μέτρο που έχει στη διάθεση τού, την απεργία πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά για την υπόθεση Κενάν η Προκοπίου-«Ούτε έχω δικαιοδοσία, ούτε μπορώ να παρέμβω στην απόφαση του Ανώτατου»

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ