Νέες βολές Ευσταθίου κατά Προκοπίου για τον Αγιάς-«Το Υπουργείο ταυτίστηκε με το τουρκικό αφήγημα»

Επανήλθε πυροβολώντας την υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, για το θέμα του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτάτου Δικαστηρίου, που εξετάζει το θέμα της έκδοσης του στη Γερμανία, με την κατηγορία του τρομοκράτη.

Όπως σημειώνει ο κ. Ευσταθίου, το γεγονός ότι για τόσες ημέρες, υπήρξε σιωπή από πλευράς της υπουργού προκάλεσε προβληματισμό ανησυχία στο μείζον θέμα της ταύτισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία όσον αφορά τον Κουρδικό Αγώνα.

Μάλιστα απαντά στην υπουργό με πέντε σημεία, σε σχέση με όσα, όπως ο ίδιος εξηγεί, διάβασε στην απαντητική της επιστολή.

Δείτε τα πέντε σημεία του Κωστή Ευσταθίου:

  1. ΟΥΔΕΙΣ σας ζήτησε να επέμβετε στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως εσφαλμένως αντιληφθήκατε.
  2. Αυτό το οποίο σχολιάσθηκε είναι ότι μπορούσατε, σε συνεργασία ασφαλώς με το Γενικό Εισαγγελέα, να λάβετε θέση επί του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ θέματος του Κουρδικού Αγώνα και να προκαλέσετε την απόφαση να μην ασκηθεί στην Κύπρο ποινική δίωξη εναντίον του Κενάν Αγιάς για το αδίκημα της «τρομοκρατίας» στη βάση του αρ. 14 (1) (β) του Νόμου (το αδίκημα της «τρομοκρατίας» μπορεί να διωχθεί και στην Κύπρο). Έτσι θα δημιουργείτο λόγος μη εκτέλεσης του ΕΕΣ (Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης) από τα Δικαστήρια.
  3. Όχι μόνο δεν το πράξατε αλλά το υπουργείο σας ταυτιζόμενο με το τουρκικό και γερμανικό αφήγημα υποστήριξε ενώπιον Δικαστηρίου ότι ο Κενάν Αγιάς είναι τρομοκράτης, το PKK είναι τρομοκράτες και ότι ο Κουρδικός Αγώνας είναι τρομοκρατικός.
  4. Βεβαίως μπορούσατε και μπορείτε να μην ζητούσατε την κράτηση του Κενάν Αγιάς ως τρομοκράτη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπό την πρόφαση του ΕΕΣ.
  5. Σημειώνονται με θετικό πρόσημο οι επαφές σας με την πρεσβεία της Γερμανίας. Θα μπορούσατε παράλληλα όμως, να δώσετε οδηγίες στη διεύθυνση των φυλακών όπως σταματήσουν την πειθαρχική τιμωρία του Κενάν Αγιάς επειδή ασκεί το δικαίωμα έκφρασης μέσα από το μοναδικό μέτρο που έχει στη διάθεση τού, την απεργία πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά για την υπόθεση Κενάν η Προκοπίου-«Ούτε έχω δικαιοδοσία, ούτε μπορώ να παρέμβω στην απόφαση του Ανώτατου»

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Πρόωρη εθελούσια αφυπηρέτηση και ασφάλιση αστυνομικών στο επίκεντρο συνάντησης Χαρτσιώτη-ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Κατέρρευσε μέρος υπό ανακαίνιση κτηρίου στη Λεωφόρο Μακαρίου-Γέμισε σκαλωσιές ο δρόμος (pics)
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 78χρονος για τη δολοφονία του Σιαμπτάνη στην Τίμη
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή μοτοποδηλάτου στη Γαλάτα (pic)
Ένοχοι πέντε για το μεγάλο κύκλωμα εικονικών γάμων στη Λάρνακα-Eνώπιον Επαρχιακού άλλοι 12
Αθώα από το Δικαστήριο η Ζαννέτου για το δείγμα αλκοόλης-Διασυνδέθηκε η αδυναμία παροχής με το άσθμα