Δημητρίου: Θα πρέπει να τιμούμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον μας

Όλοι μας έχουμε ευθύνη, όπως και το νομοθετικό σώμα, να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τελώντας τα εγκαίνια της Γιορτής των Ανθεστηρίων, που διοργανώνει το διήμερο του Σαββατοκύριακου, ο Δήμος Γερμασόγειας.

Η Αννίτα Δημητρίου έδωσε το έναυσμα της γιορτής, στην παρουσία των πρέσβεων των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σλοβακίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λουκουμάδες και μαχαλεπί με τριαντάφυλλο.

Στο χαιρετισμό της, η ΠτΒ ανέφερε πως η Γιορτή των Ανθεστηρίων του Δήμου Γερμασόγειας, έχει καθιερωθεί από το 1997, ως μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου, προσφέροντας την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους, να γνωρίσουν, όχι μόνο τα λουλούδια, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα και τέχνες.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «θα πρέπει να σκεφτούμε και τον στόχο μας ότι για να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε τα λουλούδια, θα πρέπει να τιμούμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον μας όπως του αξίζει».

«Είναι ευθύνη όλων, αλλά και δική μας ευθύνη ως νομοθετικό σώμα, να φτάσουμε τους στόχους μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη και να σκεφτούμε ότι, ως ένα νησί, ως Κύπρος, θα πρέπει να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τον τόπο μας για να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε, όπως και τέτοιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο», συμπλήρωσε.

 Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία χθες φιλοξένησε συναυλία με τον Έλληνα τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό και τη Λίζα Θεοφάνους, ενώ απόψε φιλοξενεί τον Δημήτρη Μπάση.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε σε χαιρετισμό του πως η διοργάνωση των Ανθεστηρίων στοχεύει στη διατήρηση της αρχαίας παράδοσης, στην κατανόηση του ρόλου της φύσης στη ζωή του ανθρώπου και στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, στην προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μας στους ξένους επισκέπτες και στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού και της τουριστικής βιομηχανίας.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, σε μια εποχή που οι κοινωνίες ζουν στην αβεβαιότητα και κυριαρχούν ο διαχωρισμός, τα συμφέροντα και η ένταση «παλεύουμε και απαιτούμε μια κοινωνία ανοικτή, αποδοχής στην διαφορετικότητα, ειρηνική και αλληλέγγυα».

Την εναρκτήρια τελετή των Ανθεστηρίων χαιρέτησαν, επίσης, εκπρόσωποι από τους αδελφοποιημένους Δήμους, Δίου – Ολύμπου και Stari Grad Βελιγραδίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση