Τρέχουν και δεν φτάνουν οι μελλόνυμφοι, κλειστό με γάμους το 2023-Αυξήθηκαν οι τιμές

Εκατοντάδες φαίνεται να είναι τα μελλόνυμφα ζευγάρια που θα ανεβαίνουν τα σκαλιά των εκκλησιών κάθε Σαββατοκύριακο, αφού ήδη ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται οι τελετές γάμων μετά το Πάσχα, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να εξυπηρετήσουν τα νεαρά ζευγάρια, τα οποία όπως αναμένεται, θα κατακλύζουν τις εκκλησίες αλλά και τους χώρους δεξιώσεων για όλο το 2023.

Την ίδια ώρα ωστόσο, πονοκέφαλος επικρατεί με τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανοδική τάση και στις τιμές των δεξιώσεων πλέον, κάτι που βάζει φρένο και στην επιθυμία μελλόνυμφων, που θέλουν να κλείσουν τον γάμο τους στην παρούσα φάση σε μελλοντική ημερομηνία. Πάντως, για τη χρονιά που διανύουμε, όλες οι ημερομηνίες φαίνεται να είναι κλειστές από γάμους και όσους ενδιαφέρονται να κλείσουν πλέον την ημερομηνία γάμου τους, πρέπει να κοιτάξουν για τη νέα χρονιά, δηλαδή το 2024, για να βρουν διαθέσιμες εκκλησίες, όπως και κέντρα δεξιώσεων.

Όπως επιβεβαίωσε άλλωστε στον REPORTER, η εκπροσώπου Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή, ανέφερε ότι «είναι πάρα πολύ πιεσμένη η κατάσταση στην παρούσα φάση, αφού ο κόσμος άρχισε να παντρεύεται, βαπτίζει και διοργανώνει όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις που έχουμε, όπως πριν την περίοδο του κορωνοϊού. Οι αριθμοί των γάμων κάθε Σαββατοκύριακο είναι σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα, αν και σίγουρα την περασμένη χρονιά ήταν πολύ περισσότεροι λόγω των αναβολών που είχαν προηγηθεί λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού που υπήρχε».

Πάντως, μόλις τρεις εβδομάδες μετά το Πάσχα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατοντάδες γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις. «Να σημειώσουμε ότι είναι κλειστές οι ημερομηνίες για όλο τον χρόνο μέχρι το 2024 και για τις ημερομηνίες που επιτρέπει εκκλησία φυσικά. Για κάποια ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν τον γάμο τους φέτος, δεν θα τα καταφέρουν δυστυχώς και θα πρέπει να ψάξουν για τη νέα χρονιά».

Παράλληλα, οι αυξήσεις στις τιμές που παρατηρούνται στην παρούσα φάση, έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι τιμές στους χώρους δεξιώσεων. Ωστόσο, «τα ζευγάρια που είχαν κλείσει τον γάμο τους πέρσι, πριν να ξεκινήσει αυτό το ράλι τιμών, εννοείται ότι εξυπηρετούνται σε λογικές τιμές, ενώ τα καινούργια συμβόλαια επωμίζονται το επιπλέον κόστος. Τουλάχιστον όμως για το 2023, οι τιμές δεν έχουν επηρεαστεί γιατί είναι παλιές συμφωνίες. Κάποιοι που θα κλείσουν τώρα όμως τον γάμο τους για την επόμενη χρονιά, θα επηρεαστούν οικονομικά, αφού οι αυξήσεις που παρατηρούνται είναι από 20 μέχρι και 40%. Άλλωστε, τις αυξήσεις τις βλέπουμε και με μια ματιά σε μια υπεραγορά, άρα αντιλαμβάνεστε ότι και μια επιχείρηση που θα ψωνίσει μεγάλες ποσότητες για να εξυπηρετήσει πολλή κόσμο, εκ των πραγμάτων θα πληρώσει περισσότερο, άρα αυτό το κόστος θα πρέπει να το μετακυλήσει και στον καταναλωτή».

Από την πλευρά του πάντως ο κόσμος, φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι δεν γίνεται εσκεμμένα αυτή η κίνηση από τους επιχειρηματίες, οπότε, όπως ανέφερε η κ. Καπαρή, «τα πλείστα ζευγάρια, αποδέχονται, όχι με ευχαρίστηση εννοείται, τις αυξήσεις στις τιμές, καθώς θέλουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους. Επίσης, από την πλευρά των μελλόνυμφων σίγουρα επικρατεί ικανοποίηση ότι μπορούν πλέον να πραγματοποιούν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς τους γάμους τους, αλλά την ίδια ώρα και από πλευράς καταναλωτών, σίγουρα αρκετοί δεν είναι ικανοποιημένοι όταν είναι καλεσμένοι σε πολλούς γάμους, αλλά αυτά είναι στη ζωή και δεν μπορούμε να τα σταματήσουμε, λόγω της ακρίβειας».

Όσον αφορά τους ίδιους τους επιχειρηματίες, φαίνεται να μην είναι ρόδινα τα πράγματα, καθώς, εξυπηρετούν συμφωνίες που έχουν κλείσει από πέρσι, όπου ήταν και χαμηλότερες οι τιμές. «Οπότε για τους επιχειρηματίες δεν είναι ευχάριστο να δουλεύουν σε αυτή την πίεση, σε οριακά επίπεδα. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι είναι δύσκολοι οι καιροί και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον κλάδο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις χρεώσεις μας».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία