Η απάντηση Meta για τα ανεξέλεγκτα αιτήματα φιλίας στο Facebook

Αναστάτωση προκάλεσαν στα δισεκατομμύρια χρηστών του Facebook τα ανεξέλεγκτα friend request που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής αρκεί ο χρήστης να επισκεπτόταν κάποιο άλλο προφίλ.

Αρκετοί από τους χρήστες του Facebook έκαναν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητας ενώ υπήρξαν και κάποιοι που έκαναν λόγο για το τέλος της «παρενόχλησης». Δεν έλειψαν, δε, και αυτοί που υποστήριξαν ότι «είναι το πιο αστείο πράγμα που είχε συμβεί στο Facebook».

Όπως διαπίστωσαν χρήστες του Facebook το ίδιο έστελνε αιτήματα φιλιάς σε άλλα προφίλ αρκεί κάποιος να τα επισκεπτόταν για τον οποιοδήποτε λόγο. Δεν χρειαζόταν, δηλαδή, ούτε καν να πατήσουν σε κάποιο σημείο ή να πατήσουν κάποιο κουμπί.

Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι έκαναν αίτημα φιλίας ακόμα και σε άτομα που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις χρηστών που απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς τους.

Μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος και τις αναρτήσεις στο Twitter, η Meta εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση την οποία απέδωσε σε bug που διορθώθηκε.

«Αντιμετωπίσαμε ένα bug που είχε να κάνει με πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής που προκάλεσε να σταλούν κατά λάθος αιτήματα φιλίας στο Facebook. Το σταματήσαμε και ζητάμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε» ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Meta.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο βακτήριο που κρύβεται στο βάθος του ωκεανού
Ο Έλον Μασκ στρατολογεί κόσμο για εμφύτευση τσιπ σε εγκέφαλο ανθρώπων
Δραματικά λάθη στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλούν χάος στο σύστημα ασύλου των ΗΠΑ
NASA για UFO-«Έχουμε δει UAP, δεν είναι εξωγήινοι αλλά δεν ξέρουμε τι είναι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις της NASA για τα UFO
Τεχνητή νοημοσύνη: Πρόβλεψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
Αυτό είναι το νέο iPhone 15-Με νέο φορτιστή USB-C, διαστημικές επιδόσεις και κάμερα
Tα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15-«Πάθος για θαύματα, αλλά και πάθος για περιπλάνηση»
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πατέρας της κλωνοποίησης
Η Apple ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iPhone εδώ και 11 χρόνια