Οι πιο υπερπλήρεις στην Ευρώπη ήταν οι φυλακές στην Κύπρο το 2021

Οι πιο υπερπλήρεις πανευρωπαϊκά ήταν οι φυλακές στην Κύπρο το 2021, σύμφωνα με τη Eurostat. Σε στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει σχεδόν 50% περισσότερους φυλακισμένους από ό,τι της επιτρέπει η χωρητικότητα των φυλακών της.

Με το 100 να συμβολίζει την επίσημη χωρητικότητα των φυλακών, η Κύπρος έχει ποσοστό πληρότητας φυλακών 146 και είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ. Συνολικά 8 χώρες της ΕΕ είναι υπερπλήρεις, ενώ 17 χώρες έχουν επιπλέον χωρητικότητα.

Μετά την Κύπρο, ακολουθεί η Ρουμανία με 116, η Γαλλία με 114, η Ελλάδα και η Ιταλία με 108, η Σουηδία με 102 και η Κροατία και η Δανία με 101.

Το χαμηλότερο ποσοστά πληρότητας έχει η Μάλτα με 65 και ακολουθούν Εσθονία και Λετονία με 66.

Η Eurostat σημειώνει ότι στις 14 από τις 25 χώρες της ΕΕ που έδωσαν στοιχεία για το 2021, το ποσοστό πληρότητας των φυλακών αυξήθηκε σε σύγκριση με το 2020, όταν η μείωση πιθανώς να οφειλόταν στα μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Το 2021 υπήρχαν 475.038 φυλακισμένοι στην ΕΕ, που αντιστοιχεί με 106 φυλακισμένους ανά 100.000 ανθρώπους. Το ποσοστό των φυλακισμένων αυξήθηκε το 2021, αφού είχε μειωθεί το 2020 (104 ανά 100.000), αλλά παρέμεινε το δεύτερο χαμηλότερο από την αρχή του 21ου αιώνα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων ανά 100.000 το 2021 είχαν η Ουγγαρία και η Πολωνία με 191 και ακολουθεί η Σλοβακία με 185. Το χαμηλότερο ποσοστό είχε η Γαλλία με 51, η Σλοβενία με 54 και η Ολλανδία με 65. Στην Κύπρο, οι φυλακισμένοι το 2021 ανέρχονταν σε 89 ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξανά στο όριο η ζήτηση ρεύματος, έσπασε ρεκόρ τη Δευτέρα-Ορατός ο κίνδυνος για εκ περιτροπής περικοπές
Η έντονη ενόχληση Βαφεάδη για επικρίσεις και η προειδοποίηση για τα γκρίζα οχήματα-Κρίσιμο Υπουργικό για ΤΑΚΑΤΑ
Οι χαμηλοί όροι των Παγκυπρίων Εξετάσεων επαναφέρουν ξανά την ανάγκη για μείωση της ύλης
Βρήκαν προβλήματα, αλλά έθεσαν σε εφαρμογή την πρώτη αφαλάτωση-Επιχειρούν ενεργοποίηση και των υπολοίπων
Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού