Για θέματα τεχνολογίας μίλησε με φοιτητές MBA ο Υφυπουργός Έρευνας

O Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρία συμμετείχε σήμερα Παρασκευή στο ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων του Διεθνούς Προγράμματος Executive Master of Business Administration του στο Κέντρο Καινοτομίας Πάφου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το AUB Mediterraneo θα διατηρήσει το υψηλό επίπεδο, και τη διεθνή καταξίωση που αναλαμβάνει το δίδυμο Αμεριανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας είπε ότι αποδέχτηκε μετά χαράς για να μιλήσει με τους φοιτητές MBA για τα θέματα της τεχνολογίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηζαχαρία ανέφερε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του σήμερα στο Πανεπιστήμιο, μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι «θα έχει ένα άξιο μέλλον». Οι φοιτητές, είπε, υπεβάλλαν ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν άμεσα. Η εντυπωσιακή έναρξη των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου σημείωσε, προδιαγράφει ένα ευοίωνο και δημιουργικό μέλλον στην χώρα μας.

Ευχήθηκε ακολούθως να καρπωθούν όλες οι επιθυμίες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου με απώτερο στόχο και σκοπό να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο φοιτητές.Θέλουμε είπε, νέα μυαλά να σπουδάσουν σε ότι αφορά τα τεχνολογικά θέματα και συναφή.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δραστηριότητες του Υφυπουργείο του κατά τις πρώτες 100 μέρες με την ανάληψη των καθηκόντων του  ο κ. Χατζηζαχαρία ανέφερε πως μερικά από τα έργα που έχει προχωρήσει το Υφυπουργείο του είναι “η  πλατφόρμα για την συμπλήρωση του πόθεν έσχες των εκτεθειμένων προσώπων που είναι αυτό το μήνα“, αλλά και άλλες πλατφόρμες και άλλα συστήματα, όπως αυτά της ηλεκτρονικής μετάβασης των Δικαστηρίων που θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, σε πλήρη εφαρμογή και άλλα που θα ανακοινωθούν περί τα τέλη του μήνα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Dr Wassim El Hajj, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Βηρυτού ανέφερε πως το πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Κέντρο Καινοτομίας Πάφου, όπου στεγάζεται προσωρινά το AUB - Mediterraneo μέχρι την ολοκλήρωση της δικής του υπερσύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στο πρώην κτιριακό συγκρότημα των «Χαρουπόμυλων». Ανάλογα Προγράμματα του AUB έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με άλλα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, το IESE, το Trinity Business School και άλλα, σε διάφορες πόλεις όπως το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στις συναντήσεις στην Πάφο αυτή την εβδομάδα παρέστησαν και μίλησαν τέως και νυν κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου, καθώς και στελέχη θεσμών και οργανισμών. Μαζί με τους Καθηγητές του AUB έγιναν, όπως αναφέρθηκε, συζητήσεις που αφορούν θέματα όπως η προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στις ψηφιακές τεχνολογίες, η εδραίωση ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ανάπτυξη κόμβων καινοτομίας, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του απορρήτου των ψηφιακών συστημάτων και δεδομένων.

Επίσης, συνέχισε, στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την προώθηση διαδικτυακών πυλών για πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η διαχείριση ψηφιακής ταυτότητας, το ανθρώπινο δυναμικό, τα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους στην τεχνολογία και πρωτοβουλίες ψηφιακών δεξιοτήτων για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας .

Το AUB θα προσφέρει δωρεάν το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 14:00, στο Pafos Innovation Center, ένα ειδικό Masterclass, ανοιχτό στην επιχειρηματική κοινότητα, με τίτλο «Digital Future of Business: A Masterclass for Business Executives».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ