Υπό κράτηση μέχρι νεωτέρας οι τρεις για την εξαφάνιση του Περικλέους

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οδηγείται η υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας του 31χρονου, Άγγελου Περικλέους, ο οποίος αγνοείται από την 20η Απριλίου.

Το πρωί της Παρασκευής ο 25χρονος, ο 71χρονος θείος του και η 59χρονη μητέρα του, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε οι τρεις ύποπτοι να παραμείνουν υπό κράτηση, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων και φυγοδικίας, ενώ σημείωσε πως με βάση το μαρτυρικό υλικό είναι δυνατό να οδηγηθούν σε καταδίκη.

Η κατηγορούσα Αρχή, παρέπεμψε σε στοιχεία από το μαρτυρικό υλικό, όπου ο χάκερ φέρεται να είπε στον θείο του ότι «σκότωσε το θύμα, τον έκοψε σε κομματάκια και τον έθαψε σε λάκκο, τον οποίο είχε σκάψει πριν».

Επίσης, παρέπεμψε στη μαρτυρία σε σχέση με τον εμπρησμό του οχήματος στο πεδίο βολής στο Παλιομέτοχο, ενώ έκανε αναφορά στις καταθέσεις όπου οι ύποπτοι μετέβησαν σε συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο κατέστρεψαν ρούχα που φορούσε ο χάκερ κατά τη διάπραξη του φόνου.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, έφεραν ένσταση για την κράτηση τους, αναφέροντας πως υπάρχει πρόβλημα με το μαρτυρικό υλικό, εξού και ζήτησαν να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη Δεύτερα, ώστε να παραλάβουν και να μελετήσουν τις μαρτυρίες.

Το Δικαστήριο μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, αποφάσισε όπως αναβάλει τη διαδικασία για την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαΐου, μέχρι η κατηγορούσα αρχή να παραδώσει στην υπεράσπιση το μαρτυρικό υλικό που τους υπολείπεται.

Σημειώνεται ότι, ο 25χρονος χάκερ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον φόνο, παράνομη κατοχή πιστολιού, παράνομη κατοχή και μεταφορά σφαιρών και εμπρησμού οχήματος.

Όσον αφορά τον 71χρονο θείο του, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος, ενώ η μητέρα του 25χρονου, αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι για τον γιό της, κατά την κατάθεση της.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»