Δικαιώθηκαν στο Εργατικό Δικαστήριο οι τέσσερις συνεργάτιδες του Αναστασιάδη

Τη δικαίωση των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, στο οποίο προσέφυγαν, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους στο Δημόσιο με το καθεστώς του αοριστου χρόνου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, στηρίχθηκε στο γεγονός, ότι ο σχετικός Νόμος που είχε ψηφίσει η Βουλή και τον οποίο περιέλαβε στον προϋπολογισμό του 2022, κρίθηκε ως αντισυνταγματικός.

Μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση, οι τέσσερις συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη, θα παραμείνουν στο δημόσιο, με το καθεστώς του αορίστου χρόνου. Εξάλλου για το θέμα είχε προσφύγει στο Ανώτατο και ο Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο η προσφυγή απέτυχε.

Για την ιστορία, το θέμα της μονιμοποίησης των τεσσάρων συνεργάτιδων του Νίκου Αναστασιάδη, ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ενημέρωσε τη Βουλή για το θέμα. Η Βουλή, με τροπολογία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ενσωμάτωσε στα Νομοσχέδια του Κρατικού Προϋπολογισμού σχετική πρόνοια, έτσι ώστε οι συνεργάτιδες του Προέδρου, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να απομακρυνθούν από το δημόσιο, με το πέρας της θητείας του.

Η εν λόγω πρόταση πέρασε από τη Βουλή, με τις ψήφους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων, αλλά και της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, κάτι που τότε εξόργισε το Προεδρικό. Ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του τον περασμένο Ιανουάριο και αφού έλαβε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, προσέφυγε στο Ανώτατο, ζητώντας να καταργηθεί η εν λόγω πρόνοια, χαρακτηρίζοντας την ως αντισυνταγματική. Προηγουμένως βέβαια, ο Νίκος Αναστασιάδης αμφιταλαντεύτηκε εάν θα υπέγραφε τον Νόμο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ωστόσο τελικά αποφάσισε να τον υπογράψει για να μην δημιουργηθούν αλυσιδωτά προβλήματα και στην οικονομία και ακολούθως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος