Δικαιώθηκαν στο Εργατικό Δικαστήριο οι τέσσερις συνεργάτιδες του Αναστασιάδη

Τη δικαίωση των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, στο οποίο προσέφυγαν, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους στο Δημόσιο με το καθεστώς του αοριστου χρόνου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, στηρίχθηκε στο γεγονός, ότι ο σχετικός Νόμος που είχε ψηφίσει η Βουλή και τον οποίο περιέλαβε στον προϋπολογισμό του 2022, κρίθηκε ως αντισυνταγματικός.

Μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση, οι τέσσερις συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη, θα παραμείνουν στο δημόσιο, με το καθεστώς του αορίστου χρόνου. Εξάλλου για το θέμα είχε προσφύγει στο Ανώτατο και ο Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο η προσφυγή απέτυχε.

Για την ιστορία, το θέμα της μονιμοποίησης των τεσσάρων συνεργάτιδων του Νίκου Αναστασιάδη, ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ενημέρωσε τη Βουλή για το θέμα. Η Βουλή, με τροπολογία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ενσωμάτωσε στα Νομοσχέδια του Κρατικού Προϋπολογισμού σχετική πρόνοια, έτσι ώστε οι συνεργάτιδες του Προέδρου, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να απομακρυνθούν από το δημόσιο, με το πέρας της θητείας του.

Η εν λόγω πρόταση πέρασε από τη Βουλή, με τις ψήφους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων, αλλά και της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, κάτι που τότε εξόργισε το Προεδρικό. Ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του τον περασμένο Ιανουάριο και αφού έλαβε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, προσέφυγε στο Ανώτατο, ζητώντας να καταργηθεί η εν λόγω πρόνοια, χαρακτηρίζοντας την ως αντισυνταγματική. Προηγουμένως βέβαια, ο Νίκος Αναστασιάδης αμφιταλαντεύτηκε εάν θα υπέγραφε τον Νόμο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ωστόσο τελικά αποφάσισε να τον υπογράψει για να μην δημιουργηθούν αλυσιδωτά προβλήματα και στην οικονομία και ακολούθως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο για σοβαρά αδικήματα στην επ. Αμμοχώστου, καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο (pic)
Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πάφος-Ομόνοια (pics)
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Παριστάνουν τους λογιστές και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Περίπου 1.291.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως από οδικές συγκρούσεις στην ΕΕ
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας