Παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρασημοφορηθηκε την Πέμπτη απο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι σε ειδική τελετη που έγινε το απόγευμα στο Πατριαρχείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορηθηκε από τον Πατριάρχη Θεόφιλο με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών, που αποτελεί ανώτατη τιμητική διάκριση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δεχόμενος την τιμητική διάκριση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι στο πρόσωπο του τιμάται ο κυπριακός λαός. Εξήρε και το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο σε δύσκολες μάλιστα συνθήκες. 

Αναφέρθηκε επίσης στις στενές σχέσεις της Κύπρου με το Πατριαρχείο και διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη της κυπριακής πολιτείας προς αυτό. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης μετέβησαν με τα πόδια στον Ναό της Αναστάσεως όπου προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο, και έγινε σύντομη δέηση.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης του στον Πανάγιο Τάφο, ιερείς από το Πατριαρχείο συνοδευαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων καθόλη τη διαδρομή από το Πατριαρχείο προς τον Ναό της Αναστάσεως, του οποίου οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα για την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης