Συναντήθηκε με Νετανιάχου ο Πρόεδρος-«Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέλλον στην αν. Μεσόγειο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες, ο κ. Νετανιάχου καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι Ισραήλ και Κύπρος απολαμβάνουν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε, και με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, των πληροφοριών και της πολιτικής συνεργασίας σε διεθνή φόρα.

Είπε, επίσης, ότι προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύ5προ με την ευκαιρία της τριμερούς Συνόδου που θα γίνει στη Λευκωσία και συνεχάρη τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος βρίσκεται στο Ισραήλ, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη στρατηγικής φύσης σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε  ότι «είμαι εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις, και πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον», είπε ο Πρόεδρος.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) κ. Amir Ohana, στην Ιερουσαλήμ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Οι G7 καταδίκασαν ομόφωνα την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Έκκληση ΗΠΑ σε Ισραήλ για αποφυγή κλιμάκωσης-Φόβος για σοβαρό πλήγμα σε εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων
Κριτική ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για Μεταναστευτικό-«Απλώς θα πολλαπλασιάσει τις εκκρεμούσες αιτήσεις
Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν-Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ
Ανέκοψαν για έλεγχο ανήλικους και τους τσάκωσαν με δεκάδες κροτίδες
Νέο βίντεο από τον ισραηλινό στρατό δείχνει το σύστημα αναχαίτισης των drones
Επικοινωνία ΠτΔ με Φον ντερ Λάιεν, μπαίνει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η διαχείριση του μεταναστευτικού
Τι θα συμβεί αν το Ισραήλ δεν ακούσει τις ΗΠΑ-Τα αντίποινα μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα