Υπεγράφη η έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, με εισηγητή τον Φουρλά

Υπεγράφη το απόγευμα της Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, η νομοθεσία για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξή του. Την νομοθεσία υπέγραψαν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, εξ ονόματος της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου, Τζέσικα Ρόσγουολ. Δίπλα τους παρίσταντο ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΕΚ για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Dragoş Pîslaru και ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, Λουκάς Φουρλάς (Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

Ο κ. Φουρλάς δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για έναν Ευρωβουλευτή από μια μικρή χώρα να βλέπει ότι ξεκινά σήμερα μια προσπάθεια που άρχισε εδώ και πάρα πολλούς μήνες προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Πρόσθεσε ότι «αποδεικνύουμε ως μικρή Κύπρος ότι όταν μας δοθεί η ευκαιρία μπορούμε να συνεισφέρουμε τα καλύτερα για την Ευρώπη».

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνέχισε, να βιώνεις την επίσημη τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών, πολλών μηνών, πολλών ανθρώπων οι οποίοι με επικεφαλής την Κύπρο «έχω την εντύπωση ότι βγάλαμε ασπροπρόσωπη την Ευρώπη και είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορούμε όταν θέλουμε».

Χθες έγινε η συζήτηση για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Φουρλάς δήλωσε ότι εναπόκειται στο κάθε κράτος μέλος να αξιοποιήσει τα προγράμματα που τρέχουν και αφορούν το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και να αδράξει κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Φουρλάς σημείωσε ότι οι πολίτες έστειλαν το ηχηρό μήνυμα ότι απαιτούν να  βρίσκονται στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής και των πολιτικών προτεραιοτήτων δηλώνοντας ότι είναι πραγματικά περήφανος αλλά και συγκινημένος για τη σημερινή ημέρα.

«Το λάβαμε σοβαρά υπόψη, κατανοώντας ότι η συμμετοχή των πολιτών σε κομβικές διαδικασίες διαβούλευσης και σε άλλες δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική», ανέφερε.

Αφουγκραστήκαμε τους πολίτες και αποφασίσαμε να τους «οπλίσουμε» με τις δεξιότητες που απαιτούνται για το μέλλον, δήλωσε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι  μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική, «ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάναμε το καθήκον μας».

Τώρα, πρόσθεσε, εναπόκειται στο κάθε κράτος μέλος να αξιοποιήσει τα προγράμματα που τρέχουν και αφορούν το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και να αδράξει κάθε ευκαιρία.

Ο κ. Φουρλάς, ως ο Εισηγητής του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, δήλωσε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση όλων όσοι ενδιαφέρονται ή χρειάζονται διευκρινίσεις.

«Τώρα είναι η ώρα ώστε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»
Ενημέρωσε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις στον Αγ. Δομέτιο ο Γιωργάλλας-Παρουσίασε οπτικό υλικό
Ποιοι ευρωβουλευτές εκφράζουν ενδιαφέρον για τις επικείμενες Εκλογές
Ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές ο Γιαννάκης Κοιτάζος
Απαντά στον ΔΗΣΥ το Υπ. Οικονομικών-«Δεν αυξάνει την απασχόληση στο δημόσιο η αποπαγοποίηση θέσεων»
Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή για τις συστάσεις GRECO στην Κυβέρνηση
Ενημέρωσε Σίσι και Αμπντάλλα για την πρόταση για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου ο Πρόεδρος
Στεφάνου: Mόνος δρόμος η διαφύλαξη των συγκλίσεων και η διαπραγμάτευση στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες
«The elephant in the room»: Το χρονοδιάγραμμα του Κυπριακού, η πλατφόρμα για διαφθορά και οι μετασεισμοί
Οι απαντήσεις για τη νέα απεσταλμένη και οι πυκνές εξελίξεις του Δεκεμβρίου που επηρεάζουν το Κυπριακό