Α. Δημητρίου: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανενώσουμε το νησί μας

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταφέρουμε να επανενώσουμε το νησί μας, δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ που εδρεύουν στην Κύπρο.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Δημητρίου είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας προκειμένου να προωθηθεί ο στόχος της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας, ιδιαίτερα τώρα λόγω της ρωσικής επιθετικότητας, όχι μόνο εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, αλλά και μέσω της αναζήτησης περαιτέρω τρόπων δράσης προς στήριξη αυτού του κοινού στόχου.

Πρόσθεσε ότι είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής Ruslan Stefanchuk για την Ημέρα της Ευρώπης και κατέληξαν «στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα επιβίωσης για όλους να προστατευθούν οι αρχές και το μέλλον που θέλουμε να έχουμε για την Ευρώπη, αλλά και για την Κύπρο».

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να συζητήσει και να ενημερώσει τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ για την πρωτοβουλία που έχει ανακοινώσει το κόμμα για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και την προθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από το Κραν Μοντανά, αλλά και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.

«Ειδικά σήμερα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κανενός είδους δικαιολογία για παραβιάσεις των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και όσων ανήκουν στους νόμιμους πολίτες της Αμμοχώστου και της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε σχετικά, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στην ΕΕ πολιτικές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπάρχει πρόσθετη ευθύνη να βρεθεί τρόπος για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ή τουλάχιστον να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλίμα ετοιμότητας σε περίπτωση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

«Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό το μέλλον της Κύπρου και το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί προτεραιότητα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το κόμμα εξ αρχής. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταφέρουμε να επανενώσουμε το νησί μας», σημείωσε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι υπάρχει ευθύνη να προχωρήσουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η συνάντηση διοργανώθηκε με σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη του διπλωματικού σώματος που εδρεύουν στην Κύπρο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος και να συζητήσουν τι περισσότερο μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Δειτε Επισης

Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
BINTEO: Το τεράστιο οπλοστάσιο του Ιράν σε drones και πυραύλους–Γιατί απέτυχαν να πλήξουν το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Nέα επίθεση στο Σίδνεϊ-Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε ιερέα και ακόμη τέσσερα άτομα σε εκκλησία
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας