Έξαλλοι οι βουλευτές με την απουσία του Εισαγγελέα-«Κόφκει, ράφκει, συγκαλύπτει όποιους θέλει»

Πολύ ενοχλημένοι εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών με την στάση που τηρεί η Νομική Υπηρεσία. Ενώ ήταν προσκεκλημένη να λάβει μέρος στη συζήτηση αναφορικά με τη θεσμική διαχείριση των κυρώσεων και ενώ είναι υπηρεσία με ουσιώδη ρόλο στο ζήτημα, λόγω των πληροφοριών και των εξουσιών που κατέχει και ήταν προσκεκλημένη στην συνεδρία, αποφάσισε να μην προσέλθει.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Δημητρίου, κάκισε τη στάση της Νομικής Υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα σταλεί επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα. «Όχι μόνο αρνήθηκε να έρθει, δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπο», κατήγγειλε. «Και στις επόμενες συνεδριάσεις θα ασχοληθούμε αυτεπαγγέλτως πάλι με θέμα που αφορά τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα και θέλω να δω αν εκεί θα έρθει ή αν θα προτιμήσει την απουσία του και πάλι», ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Ενώ υπήρχε η επιλογή να ζητήσει από τη Βουλή να κάνει τη συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών ή να στείλει γραπτώς τη θέση του, όπως σχολίασαν οι βουλευτές, ο Γιώργος Σαββίδης αποφάσισε να μην συμμετέχει καθόλου η Υπηρεσία του, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν προφορικά την Επιτροπή ότι είχαν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να μην προσέλθουν στη Βουλή, χωρίς να δοθεί κάποια αιτιολόγηση. Γι’ αυτό και αναμένεται η Επιτροπή να ζητήσει γραπτώς τον λόγο.

Όπως, μάλιστα, σχολίασε η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, «μας το ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει στη Βουλή. Και αυτό δείχνει αλαζονεία και δείχνει ότι πρέπει αυτή η Βουλή να ασχοληθεί με το ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα, που κόφκει, ράφκει, απαλάσσει όποιους θέλει και συγκαλύπτει όποιους θέλει», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα, που κατά την άποψη κάποιων βουλευτών είναι υπερβολικές, καθώς και ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του, είναι ζητήματα που είναι εγγεγραμμένα στην Επιτροπή Θεσμών και αναμένεται να συζητηθούν το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές