Εκτάκτως στο Προεδρικό ο Ελεγκτής-Ζήτησε σύσκεψη για τους διορισμούς ο Χριστοδουλίδης

Εκτάκτως στο Προεδρικό κλήθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το διορισμό της 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν με το διορισμό της Μαριλένας Ραουνά.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά και τις δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή για το διορισμό της Μαριλένας Ραουνά στη θέση της Προεδρικού Επιτρόπου και ταυτόχρονα με τον απόηχο και το σάλο που δημιουργήθηκε για τον διορισμό της 19χρονης ως συμβούλου στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Για το θέμα της κυρίας Ραουνά, ο Γενικός Ελεγκτής έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως η κα. Ραουνά, διορίστηκε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ως Προεδρικός Επίτροπος προκειμένου αυτή να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της ως Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου. «Ο διορισμός αυτός δεν αφορά κάποια από τις θέσεις των Επιτρόπων που δεν έχουν πληρωθεί», σημειωνόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον διορισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διόρισε Προεδρικό Επίτροπο την Μαριλένα Ραουνά ο Χριστοδουλίδης

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Άστρα ο Γενικός Ελεγκτής, εξήγησε πως, η προηγούμενη Κυβέρνηση, πέραν από τη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας, δημιούργησε ακόμη μία θέση αυτή του Προεδρικού Επιτρόπου. Για τη δεύτερη θέση ωστόσο, δεν εγκρίθηκε κανένα κονδύλι από τη βουλή, ενώ στη συγκεκριμένη θέση δεν διορίστηκε κανείς.

Η νέα Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, διόρισε στη συγκεκριμένη θέση την κα. Ραουνά, η οποία επειδή δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα και δεν είναι δημόσια υπάλληλος θα έπρεπε να διοριστεί. Η λύση που δόθηκε για να καλύψει τη θέση της Επιτρόπου Προεδρίας, φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος υποδεικνύει πως δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο κονδύλι για αυτή τη θέση, αφού ο σχετικός προϋπολογισμός του Προεδρικού, ούτε αναθεωρήθηκε, ούτε κατατέθηκε συμπληρωματικός στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, πριν τον διορισμό θα έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω της Βουλής, για να εγκριθεί ή να απορριφθεί η μισθοδοσία της συγκεκριμένης θέσης. «Η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη που διόρισε τη Μ. Ραουνά ως Προεδρικό Επίτροπο, σε μια θέση για την οποία δεν υπάρχει εγκεκριμένη αμοιβή στον προϋπολογισμό, κατ’ εμάς παρανόμησε. Ξεκάθαρα», ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Άστρα ο Γενικός Ελεγκτής, έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Προεδρικό, θέτοντας ερωτήματα για τον πιο πάνω διορισμό και κυρίως με ποια νομική βάση αποφασίστηκε η αναδρομική ισχύ του διορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας διορισμός, η εργαλειοποίηση των Ανεξάρτητων και η α λα καρτ στάση των κομμάτων

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα