Μετά τη 19χρονη, στην ακίδα του Οδυσσέα η Ραουνά-«Η Κυβέρνηση παρανόμησε»

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τον διορισμό της 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Γενικός Ελεγκτής ανοίγει και δεύτερο μέτωπο με την Κυβέρνηση, αυτή τη φορά για την Μαριλένα Ραούνά, θέμα για το οποίο έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Ραουνά, διορίστηκε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ως Προεδρικός Επίτροπος προκειμένου αυτή να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της ως Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου. «Ο διορισμός αυτός δεν αφορά κάποια από τις θέσεις των Επιτρόπων που δεν έχουν πληρωθεί», σημειωνόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον διορισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διόρισε Προεδρικό Επίτροπο την Μαριλένα Ραουνά ο Χριστοδουλίδης

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Άστρα ο Γενικός Ελεγκτής, εξήγησε πως, η προηγούμενη Κυβέρνηση, πέραν από τη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας, δημιούργησε ακόμη μία θέση αυτή του Προεδρικού Επιτρόπου. Για τη δεύτερη θέση ωστόσο, δεν εγκρίθηκε κανένα κονδύλι από τη βουλή, ενώ στη συγκεκριμένη θέση δεν διορίστηκε κανείς.

Η νέα Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, διόρισε στη συγκεκριμένη θέση την κα. Ραουνά, η οποία επειδή δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα και δεν είναι δημόσια υπάλληλος θα έπρεπε να διοριστεί. Η λύση που δόθηκε για να καλύψει τη θέση της Επιτρόπου Προεδρίας, φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος υποδεικνύει πως δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο κονδύλι για αυτή τη θέση, αφού ο σχετικός προϋπολογισμός του Προεδρικού, ούτε αναθεωρήθηκε, ούτε κατατέθηκε συμπληρωματικός στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, πριν τον διορισμό θα έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω της Βουλής, για να εγκριθεί ή να απορριφθεί η μισθοδοσία της συγκεκριμένης θέσης. «Η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη που διόρισε τη Μ. Ραουνά ως Προεδρικό Επίτροπο, σε μια θέση για την οποία δεν υπάρχει εγκεκριμένη αμοιβή στον προϋπολογισμό, κατ’ εμάς παρανόμησε. Ξεκάθαρα», ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Άστρα ο Γενικός Ελεγκτής, έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Προεδρικό, θέτοντας ερωτήματα για τον πιο πάνω διορισμό και κυρίως με ποια νομική βάση αποφασίστηκε η αναδρομική ισχύ του διορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας διορισμός, η εργαλειοποίηση των Ανεξάρτητων και η α λα καρτ στάση των κομμάτων

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ