Διακόπηκε η επιχείρηση για εντοπισμό Περικλέους-Άκαρπες οι έρευνες σε Ζύγι και Άγιο Γεώργιο

Άκαρπες αποβαίνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των Αρχών σε σχέση με την εξαφάνιση του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 20 Απριλίου, με την Αστυνομία να θεωρεί πως απήχθη με σκοπό το φόνο, ενώ όσο οι μέρες περνάνε χωρίς να δώσει σημεία ζωής, εντείνει το σενάριο πως ο νεαρός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Από το πρωί της Δευτέρας, μέλη της Αστυνομίας, του Εγκληματολογικού, της Πολιτικής Άμυνας και της ΕΜΑΚ, χτενίζουν διάφορες περιοχές στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών και drone.

3_DMMKFPP.width-800

5.width-800

1_U2FSK2K.width-800

Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή Ζυγίου, στην οποία οδηγήθηκαν με βάση το τελευταίο σήμα από το κινητό του 31χρονου, ωστόσο δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ενώ στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, όπου εντοπίστηκε το όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος χάκερ, ο οποίος θεωρείται ο υπό αριθμό ένα ύποπτος. Και αυτό διότι, πέραν του ότι είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Περικλέους αλλά και προστριβές τον τελευταίο καιρό, ήταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε ο 31χρονους προτού χαθούν τα ίχνη του.

Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Περικλέους, το όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, το οποίο είχε δανειστεί από πρόσωπο στη Λευκωσία, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο, με σκασμένο ελαστικό και με χώματα κατά τρόπου που φαίνεται ότι οδηγήθηκε σε χωματόδρομο, όπως ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον Δικαστηρίου, σε σημείο που λάμβανε για τελευταία φορά σήμα το κινητό του ελλείποντα. Από αυτό, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

e1

e2

e4

Συνεπώς, με βάση το τελευταίο σήμα και το σημείο εντοπισμού του οχήματος, οι ανακριτές έστρεψαν τις έρευνες τους στις συγκεκριμένες περιοχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον Περικλέους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τις έρευνες που άρχισαν από το πρωί, να διακόπτονται γύρω στις 14:30.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η μητέρα και ο θείος του χάκερ, με τον τελευταίο να φαίνεται πως είχε εμπλοκή στον εμπρησμό του οχήματος στο πεδίο βολής στο Παλιομέτοχο, ενώ η μητέρα του φαίνεται να επιχείρησε να δώσει άλλοθι στο γιο της, λέγοντας πως βρισκόταν στην οικία της. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως το βράδυ της 20ης Απριλίου κοιμήθηκε στο διαμέρισμα της και πως όταν ξύπνησε, στις οκτώ το πρωί, έκαμε κάποιες δουλειές στο σπίτι και μετά αναχώρησε. Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο 25χρονος, με βάση μαρτυρία που υπάρχει, θεάθηκε στις οκτώ το πρωί, να οδηγεί συγκεκριμένο όχημα για να μεταβεί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου μαζί με άλλους δύο εκ των υπόπτων.

1.width-800

bb.width-800

Το ΤΑΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λευκωσίας, διενεργούν έρευνες σε σχέση με τις διακινήσεις των έξι υπόπτων, κατά τις επίμαχες ημέρες, τόσο πριν όσο και μετά την εξαφάνιση Περικλέους, ενώ εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Πέραν των συγκεκριμένων περιοχών, έρευνες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν και σε άλλα δύο σημεία, προς εντοπισμό τεκμηρίων που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, έχουν παραληφθεί πέραν των 130 τεκμηρίων, από τα οποία τα περισσότερα αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάμερες έδειξαν τον χάκερ να αγοράζει φτυάρι και γάντια-Μαρτυρία πως σχεδίαζαν απαγωγή Περικλέους

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας