Βγήκαν με τις βάρκες στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για τις ράμπες οι ψαράδες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής τα μέλη του συνδέσμου ιδιοκτητών Σκαφών ερασιτεχνικής αλιείας Λεμεσού (Σ.Ι.Σ.Ε.Α.Λ), ζητώντας τη δημιουργία ραμπών στη Λεμεσό. Ρυμουλκώντας τις βάρκες με τα αυτοκίνητα τους δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν στον παραλιακό δρόμο και στη συνέχεια μαζεύτηκαν στην περιοχή του παλιού λιμανιού.

Οι αλιείς κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» που κρατάει περίπου έξι χρόνια. Ζητούν την άμεση επιδιόρθωση της ράμπας παρά το ξενοδοχείο Crowne Plaza και τη δημιουργία επιπρόσθετων γλιστρών για τα σκάφη στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Παναγιώτου Πικκής, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν απαντήσεις στους επηρεαζόμενους αλλά τους παραπέμπουν ο ένας στον άλλον. «Ζητούμε να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός, ζητούμε απαντήσεις, η θάλασσα είναι το χόμπι μας, το χόμπι είναι δικαίωμα, ζητούμε να αποκτήσει η Λεμεσός, η πόλη με το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο ράμπες» ανέφερε.

Υπέδειξε πως στη Λεμεσό υπάρχουν δυόμιση χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αλιεία που δαπανούν γύρω στα χίλια ευρώ κάθε χρόνο για κάθε σκάφος σε άδειες και πως η επομένη διαμαρτυρία, αν δεν γίνει κάτι, «δεν θα είναι ειρηνική όπως τη σημερινή».

Ο Γραμματέας του Σ.Ι.Σ.Ε.Α.Λ , Χρίστος Κίτσιος, δήλωσε πως τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται στο στάδιο των μελετών από το δημαρχείο η επιδιόρθωση της ράμπας δίπλα από το Crowne Plaza και της κατασκευής αποβάθρας δίπλα από αυτήν για σκοπούς ασφάλειας. «Απαιτούμε τα αυτονόητα. Απαιτούμε να έχουμε το χώρο να τοποθετούμε τα σκάφη μας, για τα οποία πληρώνουμε φόρους κάθε χρόνο, με ασφάλεια στο νερό ώστε να μην κινδυνεύουμε ούτε εμείς ούτε η οικογένεια μας» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων