Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα εγκαίνια νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Στα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα έρθει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, τεχνικά ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από «αξιωματούχους».

Στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας», από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και αεροδιάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά κι από πλευράς ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά την διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού. «Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο».

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Σάλο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα και νέα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το «αεροδρόμιο» να μην πληρώνει φόρους και τα συμφωνημένα στο ψευδοκράτος. Ο Εμρουλάχ Τουρανλί φέρεται να είναι Τούρκος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις με το ΑΚΡ και την κυβέρνηση στην Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Διευκρινίσεις από Citroën με ελαττωματικό αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ αναμένει το ΤΟΜ
Θεσπίζεται πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κοινοτικής νοσηλευτικής και μαιευτικής
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Ευχαρίστησε τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ για τις προσπάθειες του για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)