Έκπληξη και ανησυχία ΔΗΣΥ για την αναφορά Προέδρου περί κατάργησης των τετραμήνων

Ανησυχία αναφορικά με την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για κατάργηση του θεσμού των τετραμήνων, εξέφρασε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

«Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Βουλή κατήργησε τα τετράμηνα, μας προκαλεί έκπληξη και ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως «έκπληξη γιατί το κυβερνητικό νομοσχέδιο που είχαμε ενώπιον μας αφορούσε την αποσπασματική και ατεκμηρίωτη μείωση του βαθμού βαρύτητας της εξέτασης του Β’ τετραμήνου (από 40% σε 20%) μόνο για φέτος. Καμία σχέση με τον συνολικό θεσμό αξιολόγησης του μαθητή».

Την ίδια ώρα, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι, μας προκαλεί ανησυχία γιατί ουδείς μπορεί να προβλέψει τον προσανατολισμό της Κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι, «η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τους σχεδιασμούς του κράτους. Τα θέματα Παιδείας και ειδικότερα το πλαίσιο αξιολόγησης των μαθητών, απαιτούν έγκαιρο προγραμματισμό και επιστημονική τεκμηρίωση. Απαιτούν επίσης, δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και διάλογο εντός του Κοινοβουλίου».

Καταλήγοντας ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως, «αναμένουμε αυτή η σοβαρή προσέγγιση να ξεκινήσει το συντομότερο και ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τυχόν αναγκαίες αλλαγές για το μέλλον των παιδιών μας».

Δειτε Επισης

Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»
Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Ευχαρίστησε τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ για τις προσπάθειες του για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων για κουρεμένους-Αρχίζει η καταβολή αποζημιώσεων