Ν. Χριστοδουλίδης: Να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη» και «επάρατος»

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση. Η ''Πορεία Χριστοδούλας'' ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία, ώστε ο καθένας μας, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να συμπαρασταθεί οικονομικά, υποστηρίζοντας ένα πολύ αξιόλογο έργο που αναγνωρίζεται από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και την κυπριακή πολιτεία», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδυλίδης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην 48η Πορεία Χριστοδούλας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος, «όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Δρ Αδάμος Αδάμου, κατά την εξαγγελία της φετινής Πορείας, η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, μάς επιτρέπουν πλέον όταν μιλάμε για τον καρκίνο να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη ασθένεια» ή «επάρατη νόσος», διότι σε μεγάλο βαθμό είναι θεραπεύσιμος. Πολλές μορφές καρκίνου μπορούν πια να αντιμετωπιστούν και σαφώς στο μέλλον αυτό θα γίνεται ολοένα πιο εφικτό. Φίλε Αδάμο, τόσο σε εσένα όσο και στις χιλιάδες των εθελοντών που ριχτήκατε διαχρονικά σε αυτό τον καλό αγώνα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Προσθέτοντας ότι, «το σύνθημα της φετινής ''Πορείας Χριστοδούλα'' φέρει τον τίτλο «Να είσαι εκεί». Είμαστε, λοιπόν, όλοι εδώ, δηλώνουμε παρόντες στη μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Είμαστε εδώ ως κοινωνία, στην κορυφαία  διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Το σταθερό φιλότιμο των Κυπρίων, ο αλτρουϊσμός και η φιλανθρωπία που τους διακρίνει διαχρονικά, κατατάσσει τον τόπο μας ψηλά στον χάρτη της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και του πραγματικού ενδιαφέροντος προς τον συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ώρα  ανάγκης. Δικαίως, λοιπόν, φαίνεται να είμαστε ψηλά σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Ας είμαστε, λοιπόν, και αυτή τη χρονιά όλοι γενναιόδωροι, ας είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τη συμβολή μας στην αναβάθμιση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, την ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου των συνανθρώπων μας».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εδώ μαζική σας παρουσία. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Τράπεζα Κύπρου, που διαχρονικά στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, και όχι μόνο. Είναι κάτι που σας τιμά ιδιαίτερα, και το γεγονός ότι – είμαι σίγουρος – θα συνεχιστεί αυτή η στήριξη, από πλευράς πολιτείας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο δημόσιος τομέας, ούτε ο ιδιωτικός τομέας από μόνοι τους μπορούν να πετύχουν τους κοινούς μας στόχους, άρα, η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πολύ αξιόλογο έργο που έχετε προσφέρει», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού