Σίγουρος για αποφυλάκιση ο δικηγόρος της Καϊλή-«Αδύνατον να μην αφεθεί ελεύθερη»

Εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, την ίδια ώρα που η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή, δηλώνει ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι η Εύα Καϊλή δέχεται πιέσεις και αποκάλυψε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, θα ζητήσει από τους Βέλγους δικαστές να αφήσουν ελεύθερη την πελάτισσά του, όπως έγινε και με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Qatargate.

«To πιο εξοργιστικό, αηδιαστικό και απίστευτο πράγμα είναι ότι ο κ. Παντσέρι είναι εκτός φυλακής γιατί -ελπίζω να κάθεστε- έχει κατάθλιψη. Και είπε επίσης πως έχει πρόβλημα και με τα μάτια του. Όντως και θα είμαι σκληρός τώρα. Έχω πρόβλημα με τη μέση μου, έχω πρόβλημα με τα πάντα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Τόνισε δε πως θα είναι πολύ σκληρός και προκλητικός απέναντι στους δικαστές, διότι είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που κινήθηκαν οι βελγικές Αρχές.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι, πολύ αμφιβάλλω για το αν λέει την πραγματικότητα και όλη την αλήθεια για όλους. Κατάφερα την περασμένη εβδομάδα να δω όλες τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι. Σίγουρα στο τέλος του χρόνου λέει ότι η κυρία Εύα Καϊλή έχει διαφθαρεί», πρόσθεσε και κατήγγειλε πιέσεις προς την Ελληνίδα ευρωβουλευτή: «Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν. Και έτσι αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κυρίας Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή αν δεν ομολογήσεις».

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ξανά ενώπιον του προανακριτικού συμβουλίου και θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Όπως είπε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ ο Βέλγος δικηγόρος της, είναι προετοιμασμένοι και αισιόδοξοι.

-Είστε αισιόδοξος;

-Ναι, βεβαίως είμαι. Είναι αδύνατο να μην αφεθεί ελεύθερη όταν ακούω ότι όλοι οι άλλοι είναι έξω. Όχι!

-Έχετε μιλήσει με την κυρία Καϊλή; Πώς είναι τώρα;

-Είναι όπως όταν κάποιος είναι φυλακισμένος. Είναι σαν κάποιον που φωνάζει για την αθωότητά του.

Πηγή: Ιefimerida

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»