«Πήγα στον ανακριτή για να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε...»

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο, μοιράστηκε τον πόνο αλλά και τους προβληματισμούς της αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυρία Καρυστιανού είπε πως «ζητάμε το αυτονόητο, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει. Οι ευθύνες είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη Λάρισας».

Η ίδια έκανε λόγο για μια «αισχρή κατάσταση» που επικρατούσε στον ΟΣΕ επί χρόνια λόγω των μειώσεων του προσωπικού, της ανυπαρξίας τηλεδιοίκησης αλλά και των αναξιοποίητων ευρωπαϊκών κονδυλίων που, όπως λέει, κανείς δεν γνωρίζει πού κατευθύνθηκαν. 

Εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους πήγε στον ανακριτή. «Ήθελα να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε στα Τέμπη. Τα θύματα δεν είναι απλά ονοματεπώνυμα, ιδιότητες και ηλικίες. Τα θύματα είναι άνθρωποι και έχουν αφήσει πίσω εμάς για τους δικαιώσουμε».

Έθεσε επίσης το ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για την επαναλειτουργία των τρένων. «Ξαφνικά τα τρένα πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι άλλαξε μέσα σε έναν μήνα. Θα λειτουργούσαν αυτά τα τρένα αν ήμασταν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης;».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Βελτίωση παρουσίασε η υγεία του Ποντίφικα που πέρασε ακόμη μια ήρεμη νύκτα
Χωρίς αναφορά στο Κυπριακό η ανακοίνωση τουρκικής προεδρίας για επικοινωνία Ερντογάν-Κόστα
Επιστολή δικηγόρων Π. Σταυριανού σε ΠτΔ και Υπουργικό- Καταγγέλλει «παραβίαση των δικαιωμάτων του»
Οι πρόνοιες της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής για Ενεργό Γήρανση
Η ομολογία του 56χρονου που σκότωσε τη μητέρα του-«Την κτύπησε πολλές φορές, ήθελα να την λυτρώσω από το κακό»
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκίνηση στο σχολείο του Κυπριανού που σκοτώθηκε στα Τέμπη-Μαθητές τραγούδησαν «για που το έβαλες καρδιά μου»
LIVE: Βουλιάζει το Σύνταγμα για την τραγωδία των Τεμπών-Πρωτοφανείς εικόνες, όλη η Ελλάδα μια γροθιά
Τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών, το μπάζωμα και η πυρόσφαιρα
Επίθεση σε βάρος ντελιβερά στη Λάρνακα-Του απέσπασαν κινητό τηλέφωνο και μοτοσικλέτα
Στη φυλακή πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη