Βροχερή η Μεγάλη εβδομάδα-Πότε υποχωρεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει σταδιακά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και αύριο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά παράλια μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά, στα νότια και τοπικά στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο σταδιακά στα ανατολικά παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αρχικά τοπικά στα νότια και στα ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα παρατηρηθούν σταδιακά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, από το μεσημέρι και μετά. Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αρχικά κυρίως στα παράλια, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Η θερμοκρασία τη Μεγάλη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου