Με τις βαλίτσες στο χέρι για να πετάξουν οι Κύπριοι-Ο δημοφιλέστερος προορισμός για το Πάσχα

Λάτρεις των ταξιδιών σε διάφορους προορισμούς, φαίνεται να είναι οι Κύπριοι, οι οποίοι μετά και την εποχή του κορωνοϊού, όπου υπήρχαν οι περιορισμοί σε κάθε χώρα, πλέον είναι με τις βαλίτσες στο χέρι και γεμίζουν τα αεροπλάνα, για να πραγματοποιήσουν ταξίδια αναψυχής. Μάλιστα, οι αριθμοί, μιλάνε από μόνοι τους, καθώς τα νούμερα βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτά της περιόδου του 2019, που ήταν προτού ξεσπάσει η πανδημία.

Μιας και πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, οι αριθμοί των ταξιδιών των Κυπρίων προς το εξωτερικό εκτοξεύθηκαν στα ύψη, ενώ παράλληλα, αγαπημένος προορισμός φαίνεται να είναι η Ελλάδα, αφού όπως και στο νησί μας, δοξάζεται η Ανάσταση του Κυρίου, από τους Χριστιανούς.

Είναι γεγονός, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Χάρης Παπαχαραλάμπους, «ότι ο κόσμος ταξιδεύει αρκετά, ειδικότερα από τα μέσα της περσινής σεζόν και έτσι στην παρούσα φάση, έχουμε επανέλθει στα κανονικά μας επίπεδα, ακολουθώντας και τις τάσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την εβδομάδα του Πάσχα, εξήγησε ο κ. Παπαχαραλάμπους, ο πιο περιζήτητος προορισμός για τους Κύπριους, ξεκάθαρα είναι η Ελλάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους. «Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο οι Κύπριοι, όσο και οι Ελλαδίτες, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το Πάσχα συμπίπτει, έτσι ο περισσότερος κόσμος προτιμά την Ελλάδα. Σημειώνεται, πως όταν μιλάμε για την Ελλάδα, αναφερόμαστε από τα νησιά κυρίως του Ιονίου, αλλά κυρίως και τα μεγάλα νησιά της Ρόδου και της Κρήτης, όπως επίσης και σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα, όπως Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Παράλληλα, υπάρχουν επίσης και οι προορισμοί που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις των Κυπρίων, όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Πολωνία, αλλά πιο παραδοσιακοί προορισμοί που υπήρχαν και παλαιότερα, όπως είναι η Αυστρία και η Αγγλία.

Σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια, συμπλήρωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους, «έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα ταξίδια των Κυπρίων προς το εξωτερικό. Σε σχέση με το 2019, θεωρώ ότι θα είμαστε στα ίδια επίπεδα πάντως. Γενικώς όμως, παρ’ ότι οι πληθωριστικές τάσεις επηρεάζουν τον τουρισμό, ο κόσμος συνεχίζει να ταξιδεύει. Μπορεί να ταξιδέψει λιγότερες μέρες ή θα κάνει κάποιες προσαρμογές, αλλά θα ταξιδέψει».

Επιπρόσθετα, η άλλη τάση η οποία αναδεικνύεται μέσα από τα ταξίδια, είναι ότι ο κόσμος επισκέπτεται συνήθως τα ταξιδιωτικά γραφεία για να κάνει τις κρατήσεις και τις διευθετήσεις του. «Ο κόσμος, αντιλαμβάνεται τα προτερήματα που έχει όταν υπάρχει ένα εξειδικευμένο άτομο να διαχειρίζεται τα ταξίδια, καθώς επίσης και την επιπρόσθετη προστασία που του προσφέρει για να κλείσει ένα πακέτο είτε είναι έτοιμο, είτε είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείου. Τα τελευταία χρόνια με όλες τις αλλαγές που υπήρξαν με τις πτήσεις λόγω του κορωνοϊού, έδειξαν ότι τελικά η επιλογή του ταξιδιωτικού πράκτορα, αξίζει τον κόπο για να τον εμπιστευθεί ο κόσμος για να ταξιδέψει».

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια