Ν. Χριστοδουλίδης: Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε το σήμερα απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την σύζυγό του, Φιλίππα Καρσερά, παρέστη στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, για την εορτή του πολιούχου Αγίου της πόλης.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον πολιούχο Άγιο της πόλης, να τιμήσουμε την Λάρνακα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στον Εσπερινό, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι πρώτη χρονιά, αλλά η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παρευρίσκεται στην εορτή. «Μια παράδοση την οποία προσδοκώ να κρατήσω και τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι για 49 χρόνια οι εκκλησίες μας στα κατεχόμενα παραμένουν αλειτούργητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό είναι μια τραγική συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής και για αυτό από δικής μας πλευράς, όπως κατ’ επανάληψη έχω πει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαζόμαστε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες απ’ εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά».

«Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με την κατοχή, ούτε το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Αρχηγός της Ενικής Φρουράς, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Έπαρχος Λάρνακας και Βουλευτές,

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες