Συγχαρητήρια Τατάρ στο τ/κ επιμελητήριο που έγινε παρατηρητής στον ΟΤΚ

Συγχαρητήρια εξέφρασε γραπτώς ο Ερσίν Τατάρ στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, που έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής στην Ένωση Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. «Καλή τύχη στον επιχειρηματικό μας κόσμο», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί μετά την αποδοχή του ψευδοκράτους με καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, «οι επαγγελματικές μας οργανώσεις άρχισαν να γίνονται μέλη των σωματείων του Οργανισμού με το ίδιο καθεστώς».

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας που τους στηρίζει σε κάθε πλατφόρμα και κατέβαλε -όπως είπε -  μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει  το τ/κ επιμελητήριο το συγκεκριμένο καθεστώς.

Ευχαρίστησε επίσης τον Τούρκο Πρόεδρο που βοήθησε στο να πάρει το καθεστώς του παρατηρητή το ψευδοκράτος στον ΟΤΚ, το οποίο ο κ. Τατάρ χαρακτήρισε από τις πιο σημαντικές εξελίξεις «στον αγώνα που δίνει για την ανάδειξη του κράτους του τ/κ λαού και για την αναγνώριση της κυριαρχικής του ισότητας», όπως ισχυρίστηκε.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Τουργκάϊ Ντενίζ ανέφερε ότι η συνεργασία των κρατών που ενώνονται κάτω από αυτόν τον οργανισμό και οι συνεισφορές επιχειρηματιών και επιχειρηματικών οργανώσεων θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Εκφράζοντας την «εγκάρδια επιθυμία τους» να γίνουν μέρος της Ένωσης Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και να συμβάλουν στην οικονομική ολοκλήρωση του τουρκικού κόσμου, ο κ. Ντενίζ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσέγγιση με τα τουρκικά κράτη θα συνεχιστεί μέσω αυτής της πλατφόρμας και θα συμβάλει στην ευημερία των λαών και στην ανάπτυξη των οικονομιών.

Ο Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου, Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας, επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ
Το μήνυμα ΠτΔ για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου Πρωθυπουργού-«Βαθιά σοκαρισμένος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον
«Η Νάκμπα συνεχίζεται σε μία γενοκτονία, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για εκτοπισμό»
«Εκβιασμός κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας η δήλωση Χεζμπολάχ για ροές Σύρων»
Νέα επίθεση Τατάρ σε Ολγκίν-Την κατηγορεί πως υπερέβη τα όρια της εντολής της
Επισκέφτηκε την περίκλειστη Αμμόχωστο ο Φασινό-«Να ξανακάνουμε το Βαρώσι μια ζωντανή πόλη»