Ένας νεκρός μετά από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ-Βίντεο ντοκουμέντο

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν αργά την Παρασκευή ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν σε μια ύποπτη επίθεση στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Τα θύματα ήταν ξένοι τουρίστες, σύμφωνα με το Reuters.

Η μαχητική οργάνωση Χαμάς που κυριαρχεί στη Γάζα εξήρε την επίθεση στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στα «εγκλήματα του Ισραήλ κατά του τεμένους Αλ Άκσα και των πιστών

Η ακριβής φύση της επίθεσης δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση»», έναν όρο που χρησιμοποιούν ισραηλινοί αξιωματούχοι για επιθέσεις από Παλαιστίνιους.

israel-terrorist-attack-ix_2.jpg

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων κοντά σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο πάρκο πριν ανατραπεί, δήλωσε η αστυνομία. Η υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ δήλωσε ότι ένας 30χρονος άνδρας σκοτώθηκε, ενώ άλλα τέσσερα άτομα έλαβαν ιατρική περίθαλψη για ήπιους έως μέτριους τραυματισμούς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πυροβόλησε τον οδηγό του αυτοκινήτου. Η κατάσταση του οδηγού ήταν αβέβαιη, αλλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα πτώμα στο έδαφος δίπλα σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ακούγονται πολλαπλοί πυροβολισμοί.

Η επίθεση σημειώθηκε στο πλαίσιο της αυξημένης έντασης μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον παλαιστινιακών μαχητικών στόχων τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα, καθώς και μια επίθεση με πυροβολισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί. Ακολούθησαν ημέρες βίας και αναταραχών στον πιο ευαίσθητο ιερό χώρο της Ιερουσαλήμ, τον περίβολο του τεμένους Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη

Η μαχητική οργάνωση Χαμάς που κυριαρχεί στη Γάζα εξήρε την επίθεση στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στα «εγκλήματα του Ισραήλ κατά του τεμένους Αλ Άκσα και των πιστών».

israel-terrorist-attack-ix_3.jpg

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έφεδρους συνοριοφύλακες και θα δώσει εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία