Τεταμένη ατμόσφαιρα στην Ιερουσαλήμ-Κλήση εφέδρων αποφάσισε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι αίρουν τα έκτακτα μέτρα που επέβαλαν στις πόλεις των νοτίων και βορείων μεθορίων περιοχών της χώρας. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε κλήση εφέδρων με έμφαση στο προσωπικό που υπηρετεί στην αεράμυνα.

Ύστερα από μία νύχτα έντασης στην μεθόριο Ισραήλ-Γάζας και Ισραήλ-Λιβάνου, η στρατιωτική υπηρεσία πολιτικής άμυνας ήρε τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις παραμεθόριες πόλεις, με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να αναφέρουν στα τοπικά μέσα ότι «ο κύκλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε».

Κατά την διάρκεια της νύχτας, εκτοξεύθηκαν από την Γάζα κατά της ισραηλινής επικράτειας πάνω από 40 ρουκέτες, με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία να ανταπαντά με πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία προέβη σε βομβαρδισμούς κατά στόχων στο παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων Ρασιντίγιε στον Νότιο Λίβανο, πλησίον της Τύρου. Αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε όλες τις πλευρές.

Παρ’ όλα αυτά, το γενικό επιτελείο στρατού του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προέβη σε κλήση εφέδρων με έμφαση στους υπηρετούντες στην αεράμυνα, ενώ παράλληλα μετακλήθηκαν τρεις λόχοι της Συνοριοφυλακής στην Ιερουσαλήμ και ένας λόχος στην πόλη Λοντ, που κατοικείται από Εβραίους και Άραβες πολίτες της χώρας.

Τεταμένη ατμόσφαιρα στην Ιερουσαλήμ και στις αραβικές πόλεις

Σχετικά ήρεμα διεξήχθη η σημερινή προσευχή στο Τέμενος Αλ-Άκσα με τους προσκυνητές να έχουν ξεπεράσει τις 60.000. Μετά το πέρας της προσευχής, ομάδες προσκυνητών φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ κυματίζοντας σημαίες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε 15 νεαρούς Παλαιστινίους διαδηλωτές.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν μεμονωμένες εστίες έντασης μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας σε συνοικίες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Στο αραβικό προάστιο Α-Τουρ στο Όρος των Ελαιών, αναφέρθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ομάδας Εβραίων εποίκων στην παρακείμενη εβραϊκή συνοικία Μπετ-Ορότ, χωρίς ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς.

Στις αραβικές πόλεις Ναζαρέτ, Ουμ Αλ-Φάχεμ και Σαχνίν του Βορείου Ισραήλ, νεαροί αναμετρήθηκαν με δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας