Δεν καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος σήμερα στα κατεχόμενα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σήμερα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα. Δεν καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος παρά μόνο σε κάποιες περιοχές κατά την διάρκεια της νύχτας κι αυτές όχι για πολύ.

Ο τ/κ Τύπος ασχολείται και σήμερα με το θέμα και τις χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και την μη ψήφιση του επίμαχου «νομοσχεδίου» για τις «δημόσιες προσφορές» που δίνει την δυνατότητα πολυετούς ανανέωσης του συμβολαίου με την τουρκική ηλεκτροπαραγωγό εταιρεία AKSA για αγορά ενέργειας,

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην πορεία που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ με κατάληξη την «βουλή», συμμετείχαν εεπίσης μέλη άλλων κομμάτων όπως το ΚΚΔ, το ΚΕΚ και το ΣΚΚ, η συντεχνία των δασκάλων, των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) και η Dev-İş.

Στην ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Ερχιουρμάν άσκησε σκληρή κριτική στη λεγόμενη κυβέρνηση ότι αν και υπέγραψε «πρωτόκολλο» με την EL-Sen για δημιουργία νέου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού το 2019, δεν έπραξε τίποτα εδώ και τέσσερα χρόνια και ότι το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους προκατόχους της.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν αναφερόμενος στους «βουλευτές» της «κυβέρνησης», που βρίσκονταν εντός του κτηρίου, είπε ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση, κάθονται μεν στις καρέκλες αλλά δεν ισχυρίζονται καν ότι διοικούν και ότι «λίγο έμεινε και θα φύγουν».

Απαντώντας στο χαρακτηρισμό «υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων» που λέχθηκε για τους διαδηλωτές, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι η παράνομη «κυβέρνηση» βρίσκεται σε πανικό και κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική: «Κάθε φορά που δεν μπορούν να βρουν μια λογική δικαιολογία για τα όσα θέλουν να κάνουν, χαρακτηρίζουν τους πάντες, εκτός από τους εαυτούς τους, υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των «κυβερνώντων», όλες οι συντεχνίες, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις είναι «υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων» ανέφερε και αναρωτήθηκε κατά πόσο «εκείνοι που πλήρωσαν του κόσμου τα λεφτά στη νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, για να μπορούν να αγοράζουν καύσιμα χωρίς διαγωνισμό είναι οι μόνοι που δεν είναι «υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων».

Επαναλαμβάνοντας ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο εντός όσο και εκτός «βουλής», ο Ερχιουρμάν κατέληξε λέγοντας: «Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας του τουρκοκυπριακού λαού να σταθεί στα πόδια του, να αυτοδιοικηθεί, να αποκτήσει τιμή και αυτοπεποίθηση. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας για την ύπαρξη του τουρκοκυπριακού λαού».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι οι προχθεσινές μεγάλες διακοπές ρεύματος που βυθίσαν στο σκοτάδι πολλές περιοχές μάλλον δεν οφείλονται σε «σαμποτάζ», όπως λέχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της «αρχής ηλεκτρισμού», καθώς όλοι οι μετασχηματιστές φυλάσσονται από τη λεγόμενη αστυνομία ενόψει αυτών των ισχυρισμών, αλλά μάλλον για έλλειψη επενδύσεων στην υποδομή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων