Ανακοίνωσε την ύλη των εξετάσεων του δεύτερου τετραμήνου το Υπ. Παιδείας

Ανακοινώθηκε η ύλη των εξετάσεων του β’ τετραμήνου, από το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις αλλαγές που ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής. Αυτή η κίνηση έγινε μετά την εξαγγελία της ίδιας της υπουργού ότι αμέσως μετά την ψήφιση των αλλαγών, θα κοινοποιούσε την εξεταστέα ύλη, ώστε να γνωρίζουν οι μαθητές και καθηγητές και να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη βάση προηγούμενων ανακοινώσεων του ΥΠΑΝ, πληροφορείστε ότι η εξεταστέα ύλη για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) αναρτήθηκε. Μάλιστα, υπάρχουν και συνημμένοι σύνδεσμοι, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την ύλη ανά μάθημα.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ψήφιση των τροποποιητικών κανονισμών για τις εξετάσεις τετραμήνου, μειώνεται η βαρύτητα της γραπτής αξιολόγησης και από 40% γίνεται 20%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό της προφορικής εξέτασης από 60% σε 80% και την ίδια ώρα μειώνεται η εξεταστέα ύλη στο 60% της διδακτέας.

Δείτε την εξεταστέα ύλη εδώ

Αρχίζουν οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Παιδείας

Με τη δημοσιοποίηση της ύλης του δεύτερου τετραμήνου, πλέον το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να βάλει πλώρη και να εστιάσει την προσοχή του στις διαβουλεύσεις, ώστε να εξευρεθεί το κατάλληλο σύστημα που θα αντικαταστήσει τις εξετάσεις τετραμήνων και να το προωθήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση.

«Ξεκινά αμέσως, για εμάς, ο διάλογος για το μεγάλο θέμα, που είναι τι γίνεται με την αντικατάσταση του θεσμού και τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να το ολοκληρώσουμε, είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, να ακούσουμε όλες τις απόψεις και μόλις τελειώσει θα το στείλουμε στη Βουλή, για να συζητηθεί», είχε δηλώσει στον REPORTER η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Ουσιαστικά, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του, αφού η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τη διακοπή στη Βουλή, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δειτε Επισης

Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων