«Δεν προλαβαίνουμε να σκάβουμε»-Ενδέχεται να αυξηθούν τα συνεργία της ΔΕΑ

Τεράστιο είναι το έργο που υπολείπεται να γίνει στο θέμα της διερεύνησης των αγνοουμένων, ανέφερε ο Λεωνίδας Παντελίδης, ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ μετά τον επαναδιορισμό του στη θέση του Εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ).

Απαντώντας σε ερώτηση για το έργο της επιτροπής, είπε «το έργο είναι τεράστιο, μας υπολείπονται ακόμα περίπου 900 άτομα» που συμπεριλαμβάνονται στους αγνοούμενους.

Ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία ενδιαφέροντος και η ΔΕΑ έχει «πληροφορίες, δεν προλαβαίνουμε να σκάβουμε» και υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα συνεργεία.

Σήμερα, ανέφερε, μεταβαίνει στην Πάφο μαζί με ομάδα και άτομα από τα κατεχόμενα που ήρθαν ως μάρτυρες, για διερεύνηση μιας υπόθεσης για την οποία έχουν πληροφορίες μέσα στα ορεινά χωριά της Πάφου.

«Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά να γίνει, πολλές υποθέσεις να λύσουμε, μας πιέζει ο χρόνος και χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο παρελθόν», είπε.

Εξήγησε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ότι «μάρτυρες μας φεύγουν ή η μνήμη τους αδυνατίζει, το περιβάλλον μεταβάλλεται μέρα με την μέρα».

Ωστόσο, πρόσθεσε, έστω και τώρα με μεγάλη καθυστέρηση γίνεται τεράστια προσπάθεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΑ και τα στοιχεία μέχρι την 31 Μαρτίου 2023, συνεχίζουν να αγνοούνται 772 Ελληνοκύπριοι και 200 Τουρκοκύπριοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν 738 Ε/κ και 292 Τ/κ.

«Σημασία έχει ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια. Έχουμε βεβαίως δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ένα σωρό δυσκολίες και προβλήματα αλλά στο τέλος καταφέρνουμε και σκάβουμε και για μένα αυτό μετρά» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο