Μάφινς μήλου
06:00 - 07 Απριλίου 2023
Τα προτιμούν! Συνταγή από Χριστίνα Πρωτοπαπά
ΥΛΙΚΑ
Προετοιμασία
- 350 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κύβους
- 1- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα χυμό 1
- /2 λεμονιού
Ζύμη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 240 γρ. γάλα
- 220 γρ. λάδι
- 5 αυγά
- 30 γρ. κονιάκ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 2 κ.γλ. baking powder
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς
- ξυλάκι για σουβλάκι
- σχάρα αεροστεγές
- δοχείo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία
Βήμα 1
Βάλτε στο μπολ με τα κομμένα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, το χυμό 1 /2 λεμονιού, ανακατέψτε με ένα 1 κουτάλι και αφήστε στην άκρη. Ετοιμάστε 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς και αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
Ζύμη
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ζάχαρη, 240 γρ. γάλα, 220 γρ. λάδι, 5 αυγά, 30 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
Βήμα 2
Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και αναμείξτε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο τα κομμένα μήλα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια που ετοιμάσατε. Ψήστε για 20-25 λεπτά (170°C) ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι για σουβλάκι που έχετε βυθίσει στο κέντρο ενός από τα μάφινς. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.