Μάφινς μήλου

Τα προτιμούν! Συνταγή από Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

  1. 350 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κύβους
  2. 1- 2 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1 κ.γλ. κανέλα χυμό 1
  4. /2 λεμονιού

Ζύμη

  1. 300 γρ. ζάχαρη
  2. 240 γρ. γάλα
  3. 220 γρ. λάδι
  4. 5 αυγά
  5. 30 γρ. κονιάκ
  6. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  7. 2 κ.γλ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς
  • ξυλάκι για σουβλάκι
  • σχάρα αεροστεγές
  • δοχείo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

Βήμα 1

Βάλτε στο μπολ με τα κομμένα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, το χυμό 1 /2 λεμονιού, ανακατέψτε με ένα 1 κουτάλι και αφήστε στην άκρη. Ετοιμάστε 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς και αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.

Ζύμη

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ζάχαρη, 240 γρ. γάλα, 220 γρ. λάδι, 5 αυγά, 30 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και αναμείξτε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο τα κομμένα μήλα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια που ετοιμάσατε. Ψήστε για 20-25 λεπτά (170°C) ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι για σουβλάκι που έχετε βυθίσει στο κέντρο ενός από τα μάφινς. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο