Μάφινς μήλου

Τα προτιμούν! Συνταγή από Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

  1. 350 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κύβους
  2. 1- 2 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1 κ.γλ. κανέλα χυμό 1
  4. /2 λεμονιού

Ζύμη

  1. 300 γρ. ζάχαρη
  2. 240 γρ. γάλα
  3. 220 γρ. λάδι
  4. 5 αυγά
  5. 30 γρ. κονιάκ
  6. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  7. 2 κ.γλ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς
  • ξυλάκι για σουβλάκι
  • σχάρα αεροστεγές
  • δοχείo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

Βήμα 1

Βάλτε στο μπολ με τα κομμένα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, το χυμό 1 /2 λεμονιού, ανακατέψτε με ένα 1 κουτάλι και αφήστε στην άκρη. Ετοιμάστε 24 ατομικά φορμάκια για μάφινς και αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.

Ζύμη

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ζάχαρη, 240 γρ. γάλα, 220 γρ. λάδι, 5 αυγά, 30 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και αναμείξτε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο τα κομμένα μήλα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια που ετοιμάσατε. Ψήστε για 20-25 λεπτά (170°C) ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι για σουβλάκι που έχετε βυθίσει στο κέντρο ενός από τα μάφινς. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι